Највећи број заражених је са подручја Београда!

У Србији је посљедњих дана највећи број заражених вирусом корона са подручја Београда, а најчешће су заражени на прославама, рекла је замјеник директора Института "Батут" Дарија Кисић Тепавчевић.

Србија 12.06.2020 | 16:39
Највећи број заражених је са подручја Београда!

Коментаришћи податак да су у посљедња 24 часа у Србији регистрована још 73 случаја вируса корона и да то представља раст броја новозаражених, Тепавчевићева је за РТС рекла да тумачење појединачних бројева није валидан показатељ.

- Тестирали смо скоро 6.000 људи, што показује да радимо активан надзор када је у питању обољење. Истичемо и то какву клиничку форму инфекције имају људи, велика већина нема симптоме или има благе симптоме, све је више дана да немамо смртне случајеве, а није се повећао ни број људи на респираторима - истакла је Тепавчевићева.

Према њеним ријечима, чињеница је да је сада мања активност вируса, као и вјероватноћа преноса у ово доба године.

- Ослабила је могућност да изазове тешке форме болести, чим имамо и један резервоар инфекције, он ће се преносити. То се управо и дешава ових дана - навела је Тепавчевићева.

Она је додала да сва истраживања показују да се заражавање дешавало на прославама, окупљањима у затвореним просторима.

- Најстарији су и даље најсавеснији у укупној структури обољевања, они нису често заступљени. Највише је младих - рекла је Тепавчевићева.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Зараза

12.06.2020 15:06

Парада полиције, утакмица... А сутрадан по двоје у радњу :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

12.06.2020 15:47

Докторице,слатки сте ко из бомбоњере да сте испали

ОДГОВОРИТЕ
Name

А гдје се тестира

12.06.2020 15:53

Мреза?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадар

12.06.2020 16:23

5Г мрежа. Све је јасно. Корона је вјестацки створена и јасно је гдје,како,и засто. С короном настављамо да се боримо,све док је 5Г мрезе. Тако казе наука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крко

12.06.2020 23:55

Од првог дана сам пратио оглашавања ње и остале екипе. Ни једном нисам чуо да су поменули РС или БиХ, како коме воља, али су пуних уста причали о Хрватској, наводећи детаљне статистике, па Словенија, а све остало грубо назову "регион", па ти мисли шта је то "регион"? А, код нас, па прво се објављују статистике које исприча Кон или она, па тек онда колико је код нас мртвих и заражених. Пљунем ја на те специјалне односе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле коњ

13.06.2020 22:13

А јест добра! И паметна...

ОДГОВОРИТЕ