Najveći broj zaraženih je sa područja Beograda!

U Srbiji je posljednjih dana najveći broj zaraženih virusom korona sa područja Beograda, a najčešće su zaraženi na proslavama, rekla je zamjenik direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević.

Srbija 12.06.2020 | 16:39
Najveći broj zaraženih je sa područja Beograda!

Komentarišći podatak da su u posljednja 24 časa u Srbiji registrovana još 73 slučaja virusa korona i da to predstavlja rast broja novozaraženih, Tepavčevićeva je za RTS rekla da tumačenje pojedinačnih brojeva nije validan pokazatelj.

- Testirali smo skoro 6.000 ljudi, što pokazuje da radimo aktivan nadzor kada je u pitanju oboljenje. Ističemo i to kakvu kliničku formu infekcije imaju ljudi, velika većina nema simptome ili ima blage simptome, sve je više dana da nemamo smrtne slučajeve, a nije se povećao ni broj ljudi na respiratorima - istakla je Tepavčevićeva.

Prema njenim riječima, činjenica je da je sada manja aktivnost virusa, kao i vjerovatnoća prenosa u ovo doba godine.

- Oslabila je mogućnost da izazove teške forme bolesti, čim imamo i jedan rezervoar infekcije, on će se prenositi. To se upravo i dešava ovih dana - navela je Tepavčevićeva.

Ona je dodala da sva istraživanja pokazuju da se zaražavanje dešavalo na proslavama, okupljanjima u zatvorenim prostorima.

- Najstariji su i dalje najsavesniji u ukupnoj strukturi oboljevanja, oni nisu često zastupljeni. Najviše je mladih - rekla je Tepavčevićeva.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Zaraza

12.06.2020 15:06

Parada policije, utakmica... A sutradan po dvoje u radnju :-)

ODGOVORITE
Name

Patriota

12.06.2020 15:47

Doktorice,slatki ste ko iz bombonjere da ste ispali

ODGOVORITE
Name

A gdje se testira

12.06.2020 15:53

Mreza?

ODGOVORITE
Name

Jadar

12.06.2020 16:23

5G mreža. Sve je jasno. Korona je vjestacki stvorena i jasno je gdje,kako,i zasto. S koronom nastavljamo da se borimo,sve dok je 5G mreze. Tako kaze nauka.

ODGOVORITE
Name

Крко

12.06.2020 23:55

Од првог дана сам пратио оглашавања ње и остале екипе. Ни једном нисам чуо да су поменули РС или БиХ, како коме воља, али су пуних уста причали о Хрватској, наводећи детаљне статистике, па Словенија, а све остало грубо назову "регион", па ти мисли шта је то "регион"? А, код нас, па прво се објављују статистике које исприча Кон или она, па тек онда колико је код нас мртвих и заражених. Пљунем ја на те специјалне односе!

ODGOVORITE
Name

Mile konj

13.06.2020 22:13

A jest dobra! I pametna...

ODGOVORITE