Осуђени фудбалер побјегао из затвора, ухваћен у клубу

Александар Пријовић направио је преступ у среду увече и појавио се на наступу Александре Пријовић на једном сплаву и поред тога што је осуђен на тромесечни затвор, који мора да издржава у својој кући.

Забава 11.06.2020 | 22:47
Осуђени фудбалер побјегао из затвора, ухваћен у клубу

Њему је дозвољено да сваког дана на одређени број сати одлази у шетњу, али како смо сазнали, то не важи током ноћи, већ само дању. То значи да је Пријовић грубо прекршио правила, а адвокат Небојша Перовић објаснио нам је да ли га због тога очекује санкције.

- У случају да осуђено лице самовољно напусти просторије у којима издржава казну кућног затвора у трајању преко шест часова или два пута у трајању до шест часова, повереник одмах обавештава суд који је донео пресуду да је осуђени самовољно напуштао просторије.

Судија који је донео првостепену пресуду без одлагања, а најкасније у року од 24 часа, донеће решење да осуђено лице остатак казне затвора издржи у заводу за извршење затвора и издаје потерницу за осуђеним лицем - рекао је он, што је потврдила и његова колегиница Весна Голубовић. 

- Уколико би се утврдило да је заиста самовољно напустио стан у којем спроводи наведени вид казне, суд би одредио да остатак казне издржи у установи за извршење казне затвора - каже адвокатица.

Подсетимо, Пријовић је ухапшен са више особа трећег априла јер их је полиција затекла у лобију једног хотела, чиме су прекршили мере забране окупљања јавном месту током ванредног стања и пандемије коронавируса. Фудбалер је сутрадан признао кривицу и осуђен је на три месеца затвора које би требало да издржава у кућним условима. 

Поред њега, тада су ухапшени и певач Радиша Трајковић Ђани, његова супруга Слађана и син Милош, као и фолкер Митар Мирић. Сви они осуђени су на исте казне, што значи да би на потпуној слободи били тек почетком јула. Постоји и могућност превременог пуштања на слободу након истека две трећине казне, али како смо сазнали, Пријовић то није затражио од државних органа. Једино је Ђани захтевао да му се дозволи да наступа како би могао да заради новац.

(Курир)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Не каже се џабе

12.06.2020 04:44

Не каже се џабе глуп као фудбалер.

ОДГОВОРИТЕ