Osuđeni fudbaler pobjegao iz zatvora, uhvaćen u klubu

Aleksandar Prijović napravio je prestup u sredu uveče i pojavio se na nastupu Aleksandre Prijović na jednom splavu i pored toga što je osuđen na tromesečni zatvor, koji mora da izdržava u svojoj kući.

Zabava 11.06.2020 | 22:47
Osuđeni fudbaler pobjegao iz zatvora, uhvaćen u klubu

Njemu je dozvoljeno da svakog dana na određeni broj sati odlazi u šetnju, ali kako smo saznali, to ne važi tokom noći, već samo danju. To znači da je Prijović grubo prekršio pravila, a advokat Nebojša Perović objasnio nam je da li ga zbog toga očekuje sankcije.

- U slučaju da osuđeno lice samovoljno napusti prostorije u kojima izdržava kaznu kućnog zatvora u trajanju preko šest časova ili dva puta u trajanju do šest časova, poverenik odmah obaveštava sud koji je doneo presudu da je osuđeni samovoljno napuštao prostorije.

Sudija koji je doneo prvostepenu presudu bez odlaganja, a najkasnije u roku od 24 časa, doneće rešenje da osuđeno lice ostatak kazne zatvora izdrži u zavodu za izvršenje zatvora i izdaje poternicu za osuđenim licem - rekao je on, što je potvrdila i njegova koleginica Vesna Golubović. 

- Ukoliko bi se utvrdilo da je zaista samovoljno napustio stan u kojem sprovodi navedeni vid kazne, sud bi odredio da ostatak kazne izdrži u ustanovi za izvršenje kazne zatvora - kaže advokatica.

Podsetimo, Prijović je uhapšen sa više osoba trećeg aprila jer ih je policija zatekla u lobiju jednog hotela, čime su prekršili mere zabrane okupljanja javnom mestu tokom vanrednog stanja i pandemije koronavirusa. Fudbaler je sutradan priznao krivicu i osuđen je na tri meseca zatvora koje bi trebalo da izdržava u kućnim uslovima. 

Pored njega, tada su uhapšeni i pevač Radiša Trajković Đani, njegova supruga Slađana i sin Miloš, kao i folker Mitar Mirić. Svi oni osuđeni su na iste kazne, što znači da bi na potpunoj slobodi bili tek početkom jula. Postoji i mogućnost prevremenog puštanja na slobodu nakon isteka dve trećine kazne, ali kako smo saznali, Prijović to nije zatražio od državnih organa. Jedino je Đani zahtevao da mu se dozvoli da nastupa kako bi mogao da zaradi novac.

(Kurir)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ne kaže se džabe

12.06.2020 06:44

Ne kaže se džabe glup kao fudbaler.

ODGOVORITE