Злоупотреба одлука Народне скупштине Републике Српске

Да ли се више ико сјећа закључка скупштинске већине у Републици Српској којим се обавезују српски представници у институцијама БиХ да обуставе доношење било каквих одлука у органима БиХ до усвајања Закона о престанку мандата страних судија и избору домаћих судија у Уставном суду БиХ.

Република Српска 10.06.2020 | 18:31
Злоупотреба одлука Народне скупштине Републике Српске

То је занимало и Младена Босића (СДС), делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Босић је предсједнику НСРС Недељку Чубриловићу упутио допис у коме је тражио објашњење да ли је дошло до промјене тог скупштинског закључка који је донесен 17. фебруара ове године на посебној сједници НСРС. 

Тим закључком НСРС је обавезала српске представнике у институцијама и органима БиХ да обуставе доношење било каквих одлиука у органима БиХ до усвајања Закона о престанку мандата страних судија и избору домаћих судија у Уставном суду БиХ и његовог ступања на снагу.

"Пошто од тада нисам учествовао у доношењу одлука на начин да нисам гласао ни по једном питању, а евидентно да су све вријеме други делегати из Републике Српске у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, као и представници у осталим институцијама на нивоу БиХ учествовали у доношењу одлука, постоји могућност да нисам информисан да је у међувремену промјењен став НСРС по овом питању", навео је Босић у допису упућеном Чубриловићу.

Одговар на допис још није стигао, а Босић каже да је свима јасно да НСРС ради и усваја закључке и одлуке по дикатату једног човјека, који након тога ни сам то непоштује.

"Таквим радом и начином доношења скупшринских одлука срозава се највиши законодавни орган у Републици Српскојне који је натјеран да доноси одлуке које су најчешће неспроводиве", казао је кратко Босић.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

штеточине РС.

10.06.2020 17:03

Босићу колико ће ово зло криминалаца још трајати у РС, јер борци у годинама немају лијепог свог старачког живота због криминалаца у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

10.06.2020 17:28

100% ниси информисан. Ти иначе спаваш тамо у Сарајеву има више од 10 година и само кмечиш шта је Додик урадио контра твојим жељама. Ајде болан уради и ти нешта па нека буде и наопако као што он ради. Знаш да једино ко не ради да не може ни погријешити

Name

А

10.06.2020 17:30

Ако чекаш да ти га Босић донесе слабе су ти шансе. Смо усе и у своје кљусе. Ја сам то схватио одмах други дан по престанку рата.

Name

Ја мислио да није ни зив

11.06.2020 04:24

кад оно ево овај плаценицк добио нове паре па сада мора опет да лаје

Name

БЛ

10.06.2020 17:30

ТОЛИКО СУ СЕ ОСИЛИЛИ ДА ОВО МОРА ДА СЕ ЗАУСТАВИ РАДР СТА ХОЦЕ СМЈЕЊУЈУ СВИ ЦУТЕ А ЊИХОВИ МАНГУПИ СМИЈУ СЕ НАРОДУ ДРУГЕ КАЗЊАВАЈУ А КЛОСАРЦА И СВОЈЕ МАНГУПЕ ПУСТАЈУ ДА ЗЛОУПОТРЕБЉАВАЈУ СВЕ ЊИХОВЕ ЗАКОНЕ И НИСТА СТОП ОВОМ ЗЛУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самке

11.06.2020 05:06

Доста и тебе висе,ухљебљен си ,одмарас у дебелу ладовину и са високу плату... То је и била сврха галаме прије него сто си ухљебљен. Ниста ниси уцинио за овај народ,само си се уцутао као мис...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

11.06.2020 08:21

Да ли ви уопште разумијете поенту шта је човјек хтио да каже?

Name

Ре Ре

11.06.2020 09:12

Па најгоре је што ни он , не зна шта хоће , не зна ни да ли је пош'о или дошо ,човјек фино ушушкан плата од неколико хиљада редовно лијеже на рачун , он се понекад јави кад га притисну страни ментори ...лаганини .

Name

аго

11.06.2020 11:20

КАО БАБА СЕРА

ОДГОВОРИТЕ