Zloupotreba odluka Narodne skupštine Republike Srpske

Da li se više iko sjeća zaključka skupštinske većine u Republici Srpskoj kojim se obavezuju srpski predstavnici u institucijama BiH da obustave donošenje bilo kakvih odluka u organima BiH do usvajanja Zakona o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavnom sudu BiH.

Republika Srpska 10.06.2020 | 18:31
Zloupotreba odluka Narodne skupštine Republike Srpske

To je zanimalo i Mladena Bosića (SDS), delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Bosić je predsjedniku NSRS Nedeljku Čubriloviću uputio dopis u kome je tražio objašnjenje da li je došlo do promjene tog skupštinskog zaključka koji je donesen 17. februara ove godine na posebnoj sjednici NSRS. 

Tim zaključkom NSRS je obavezala srpske predstavnike u institucijama i organima BiH da obustave donošenje bilo kakvih odliuka u organima BiH do usvajanja Zakona o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavnom sudu BiH i njegovog stupanja na snagu.

"Pošto od tada nisam učestvovao u donošenju odluka na način da nisam glasao ni po jednom pitanju, a evidentno da su sve vrijeme drugi delegati iz Republike Srpske u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, kao i predstavnici u ostalim institucijama na nivou BiH učestvovali u donošenju odluka, postoji mogućnost da nisam informisan da je u međuvremenu promjenjen stav NSRS po ovom pitanju", naveo je Bosić u dopisu upućenom Čubriloviću.

Odgovar na dopis još nije stigao, a Bosić kaže da je svima jasno da NSRS radi i usvaja zaključke i odluke po dikatatu jednog čovjeka, koji nakon toga ni sam to nepoštuje.

"Takvim radom i načinom donošenja skupšrinskih odluka srozava se najviši zakonodavni organ u Republici Srpskojne koji je natjeran da donosi odluke koje su najčešće nesprovodive", kazao je kratko Bosić.

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

štetočine RS.

10.06.2020 17:03

Bosiću koliko će ovo zlo kriminalaca još trajati u RS, jer borci u godinama nemaju lijepog svog staračkog života zbog kriminalaca u RS.

ODGOVORITE
Name

А

10.06.2020 17:28

100% ниси информисан. Ти иначе спаваш тамо у Сарајеву има више од 10 година и само кмечиш шта је Додик урадио контра твојим жељама. Ајде болан уради и ти нешта па нека буде и наопако као што он ради. Знаш да једино ко не ради да не може ни погријешити

Name

А

10.06.2020 17:30

Ако чекаш да ти га Босић донесе слабе су ти шансе. Смо усе и у своје кљусе. Ја сам то схватио одмах други дан по престанку рата.

Name

Ja mislio da nije ni ziv

11.06.2020 04:24

kad ono evo ovaj placenick dobio nove pare pa sada mora opet da laje

Name

BL

10.06.2020 17:30

TOLIKO SU SE OSILILI DA OVO MORA DA SE ZAUSTAVI RADR STA HOCE SMJENJUJU SVI CUTE A NJIHOVI MANGUPI SMIJU SE NARODU DRUGE KAZNJAVAJU A KLOSARCA I SVOJE MANGUPE PUSTAJU DA ZLOUPOTREBLJAVAJU SVE NJIHOVE ZAKONE I NISTA STOP OVOM ZLU

ODGOVORITE
Name

Samke

11.06.2020 05:06

Dosta i tebe vise,uhljebljen si ,odmaras u debelu ladovinu i sa visoku platu... To je i bila svrha galame prije nego sto si uhljebljen. Nista nisi ucinio za ovaj narod,samo si se ucutao kao mis...

ODGOVORITE
Name

RE

11.06.2020 08:21

Da li vi uopšte razumijete poentu šta je čovjek htio da kaže?

Name

Re Re

11.06.2020 09:12

Pa najgore je što ni on , ne zna šta hoće , ne zna ni da li je poš'o ili došo ,čovjek fino ušuškan plata od nekoliko hiljada redovno liježe na račun , on se ponekad javi kad ga pritisnu strani mentori ...laganini .

Name

ago

11.06.2020 11:20

KAO BABA SERA

ODGOVORITE