Упозорење: Вратити мјере у Србији, негдје и пооштрити!

Тим кинеских стручњака који након више од два и по мјесеца пружања помоћи Србији у борби против вируса корона у сриједу навече напушта Србију упозорио је да је вирус и даље ту и да епидемија још није завршена.

Србија 10.06.2020 | 17:13
Упозорење: Вратити мјере у Србији, негдје и пооштрити!

Замјеник начелника Одјељења за инфективне болести Лин Бинлианг рекао је за "РТС" да је најважније разумјети да опасност и даље пријети, да је епидемија озбиљна и да је вирус ту.

"Због тога што је дошло до попуштања мјера, буквално су се сви опустили, свима је ослабила пажња, укључујући и стручне тимове за борбу против вируса. За контролу епидемије морамо да задржимо бистру главу, и будемо и даље опрезни. Наш савјет је и да тамо гдје се биљежи повећање можда треба пооштрити мјере, вратити одређене мјере", додао је Лин.

Замјеник директора Института за превенцију и контролу заразних болести Пенг Зићиан је указао да најстроже мјере превенције морају да важе у затвореним просторима и у установама са осјетљивом популацијом, тамо гдје је много људи на једном мјесту.

"Студенстки домови, домови за старе, болнице, предузећа, све мора да буде под контролом. И даље је посебно важно да у таквим објектима не дође до ширења вируса. Сваку особу треба провјерити, и када се борави у затвореном, ако нема дистанце - маске би такође морале да буду обавезне", закључио је он.

Кинески стручњаци стигли су 21. марта са првим авионом из Кине који је у Србију допремио и неопходну опрему и заштитни материјал за борбу против вируса корона.

Планирано је да остану двије недјеље, а остали су два и по мјесеца. Обишли су Србију од сјевера до југа у жељи да на најбољи начин сагледају ситуацију и помогну у борби против корона вируса.

(Срна)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Игор

10.06.2020 15:28

И шта ће то промијенити? Па кретени једни сада имате више обољелих зато што су људи били 3 мјесеца затворени у кућама. Док не пустите вирус да прође кроз народ неће се ни стећи имунитет. Ко је вас учио медицини...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.06.2020 15:43

Па отиђи ти нпр. у УКЦ, на инфективно, и волонтирај. Добровољно се зарази, па нек' вирус проциркулише тобом и твојом породицом. Посебно ако имаш неког старијег и болеснијег у фамилији. И онда, не дај Боже, да ти неко ближњи настрада, другачије би причао. Тебе треба у стручни тим, па да их ти подучиш и медицини и свему другом. Гдје си досад био да нас просвјетлиш и спасиш од ове пошасти?

Name

Ре

10.06.2020 16:06

Чим Кинези оду отићи ће и корона скупа с њима

Name

Крајишник

10.06.2020 16:10

Игоре, магарче!

Name

Н.Н

10.06.2020 18:05

То само може да напише неко, ко појма о вирусу нема! Хајде помози на УКЦ-у пар дана, требају њима такви као ти, па да се тамо наравно уједно и имунизујеш.

Name

Кинеска струка

10.06.2020 15:37

Ни тај вирус није њихов.Плагијат.Зато и цаме у Србији два мјесеца.Ниста му не знају.Сисмисари

ОДГОВОРИТЕ
Name

срна

10.06.2020 15:51

Кад су кинези долазили у србију то је било долазе спасиоци а они се досли обуцават ,србија остаде медју нај лосим земљама у Европи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луда кућа

10.06.2020 15:59

Доста је више ових кинеза.Ј... их онај ко их пусти из кавеза.Земаљска кугла је била мирна док су се они бавили сами собом.Сад више не можеш жив остати од њих.Искачу иза сваког ћошка и само праве неко с.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брат Xи Дји Пинг Понг

10.06.2020 16:04

Поздрав за брата Wху Xци Xца

ОДГОВОРИТЕ
Name

цорона лее

10.06.2020 16:30

дзаба и шишмишоједи и рује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста висе

10.06.2020 18:26

Ево утакмциа ЦЗ. партизан, публика пун стадион. Са ови доктору убијају људе у појам! Испирају мозак народу, корона је давно просла! Ако је и била. Зивите нормално не слусајте Кона и Дарију они раде за СЗО. За вакцине,

ОДГОВОРИТЕ