Угљевик: Одобрена концесија на експлоатацију кречњака

На данашњој редовној сједници Скупштине општине Угљевик одборници су дали позитивно мишљење о давању концесије на експлоатацију кречњака у овој локалној заједници.

Република Српска 10.06.2020 | 16:59
Угљевик: Одобрена концесија на експлоатацију кречњака

Одборници Скупштине општине Угљевник подржали су давање концесије на експлоатацију кречњака на локалитету Тутњевац-Лукића виногради, која ће допринијети новом запошљавању људи са овог подручја, каже предсједник Скупштине општине Ђоко Симић.

“Очекујемо да ћемо добити једну инвестицију која би могла да допринесе развоју наше општине”, каже Симић.

Одборници су своју подршку дали и планираном проширењу топлотне мреже у Угљевику, тачки дневног реда која је изазвала највише пажње и дискусије међу одборницима.

“Имали смо одређене закључке да у наредном временском периоду, а на томе већ и ради општинска администрација а и сама општина, сагледамо могућности даљег проширења гријања за наше грађане и свакако да ћемо на томе радити, заједно и општина Угљевик и руководство РиТЕ Угљевик а и предузећа која се баве испоруком топлотне енергије”, истакао је начелник општине Василије Перић.

“Желим да кажем да је у Угљевику, што се тиче скупштине и њеног рада, она настављена онако како је било и до сада. Видјели сте да је већина одлука донесена поново једногласно”, каже предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић.

Сједница Скупштине општине Угљевик била је углавном извјештајног карактера, са дневним редом који је планиран за април, јер сједнице нису биле одржаване због епидемије вируса корона. Одборници су прихватили информацију о раду мјесних заједница, извјештаје о раду за протеклу годину, програме рада Средњошколског центра, Народне библиотеке и Спортско-рекреативног центра за 2020. годину, као и информацију о стању малољетничке делинквенције на подручју ове општине.  

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јаффа

10.06.2020 16:59

И ко је носилац концесије? Зна ли се, зашто је то тајна?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма...

10.06.2020 18:37

Експлоатиси све и сваста, док не остане гола стијена, сува ријека, неплодна земља... Ко зна - зна....ко не зна, одма у политику

Name

реплика

10.06.2020 20:05

Како лијепо сједе као у сколи сад це сви добит дипломе и постат доктори и магистри и нас онда све гребат у здрав мозак

Name

Аха ха

11.06.2020 17:23

ДС јел легло шта у џеп? Није ваљда да је дзаба.