Ugljevik: Odobrena koncesija na eksploataciju krečnjaka

Na današnjoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Ugljevik odbornici su dali pozitivno mišljenje o davanju koncesije na eksploataciju krečnjaka u ovoj lokalnoj zajednici.

Republika Srpska 10.06.2020 | 16:59
Ugljevik: Odobrena koncesija na eksploataciju krečnjaka

Odbornici Skupštine opštine Ugljevnik podržali su davanje koncesije na eksploataciju krečnjaka na lokalitetu Tutnjevac-Lukića vinogradi, koja će doprinijeti novom zapošljavanju ljudi sa ovog područja, kaže predsjednik Skupštine opštine Đoko Simić.

“Očekujemo da ćemo dobiti jednu investiciju koja bi mogla da doprinese razvoju naše opštine”, kaže Simić.

Odbornici su svoju podršku dali i planiranom proširenju toplotne mreže u Ugljeviku, tački dnevnog reda koja je izazvala najviše pažnje i diskusije među odbornicima.

“Imali smo određene zaključke da u narednom vremenskom periodu, a na tome već i radi opštinska administracija a i sama opština, sagledamo mogućnosti daljeg proširenja grijanja za naše građane i svakako da ćemo na tome raditi, zajedno i opština Ugljevik i rukovodstvo RiTE Ugljevik a i preduzeća koja se bave isporukom toplotne energije”, istakao je načelnik opštine Vasilije Perić.

“Želim da kažem da je u Ugljeviku, što se tiče skupštine i njenog rada, ona nastavljena onako kako je bilo i do sada. Vidjeli ste da je većina odluka donesena ponovo jednoglasno”, kaže predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić.

Sjednica Skupštine opštine Ugljevik bila je uglavnom izvještajnog karaktera, sa dnevnim redom koji je planiran za april, jer sjednice nisu bile održavane zbog epidemije virusa korona. Odbornici su prihvatili informaciju o radu mjesnih zajednica, izvještaje o radu za proteklu godinu, programe rada Srednjoškolskog centra, Narodne biblioteke i Sportsko-rekreativnog centra za 2020. godinu, kao i informaciju o stanju maloljetničke delinkvencije na području ove opštine.  

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Jaffa

10.06.2020 16:59

I ko je nosilac koncesije? Zna li se, zašto je to tajna?

ODGOVORITE
Name

Ma...

10.06.2020 18:37

Eksploatisi sve i svasta, dok ne ostane gola stijena, suva rijeka, neplodna zemlja... Ko zna - zna....ko ne zna, odma u politiku

Name

replika

10.06.2020 20:05

Kako lijepo sjede kao u skoli sad ce svi dobit diplome i postat doktori i magistri i nas onda sve grebat u zdrav mozak

Name

Aha ha

11.06.2020 17:23

DS jel leglo šta u džep? Nije valjda da je dzaba.