Саслушана двојица ухапшених у акцији "Сутјеска"

У Окружном тужилаштву у Требињу су, након акције Сутјеска у рејону Фоче, у којој је ухапшено шест особа због сумње на кријумчарење наркотика, саслушана два лица, али се још не зна да ли им је стављен захтјев за одређивање притвора.

Република Српска 10.06.2020 | 16:31
Саслушана двојица ухапшених у акцији "Сутјеска"

Срђан Вукановић, портпарол ове правосудне институције, истакао је да су од шест ухапшених само два лица уз извјештај и предата Окружном тужилаштву у Требињу, али ће се поступајући судија тек наредног дана одредити о стављању захтјева за притвор.

Он је само потврдио да су осумњичени за кривично дјело недозвољене производње и промета опојних дрога, те да су ухапшени у акцији кодног назива "Сутјеска" која је у уторак, у раним јутарњим сатима, проведена у рејону села Шадићи код Тјентишта, гдје је заплијењено и близу 40 килограма дроге.

Није познато ни шта ће бити са осталим осумњиченим који су у уторак лишени слободе, од којих су четворица Сарајлије, а двојица са србијанским држављанством.

Дрога је, према незваничним сазнањима, из Црне Горе требала бити пребачена у Сарајево, одакле су двије особе дошле за преузимање наркотика, док се, од четири преостала, тројица сумњиче да су били носачи, а један извиђач кроз шумски предио у околини села Шадићи.

Цјелокупна акција је проведена на основу раније прикупљених сазнања и података о безбједносно интересантним лицима која се баве кривичним дјелима неовлаштене производње и промета опојних дрога.

Незванично у акцији су ухапшени Менсудин Хаџић, Самир Ћатић, Есад Мемић, Омер Мемић, Елведин Мулаосмановић и Нихад Бјелак.

(Независне)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михајло

11.06.2020 06:13

Браво за полицију, само хапси те сто нам трују омладини

ОДГОВОРИТЕ