Saslušana dvojica uhapšenih u akciji "Sutjeska"

U Okružnom tužilaštvu u Trebinju su, nakon akcije Sutjeska u rejonu Foče, u kojoj je uhapšeno šest osoba zbog sumnje na krijumčarenje narkotika, saslušana dva lica, ali se još ne zna da li im je stavljen zahtjev za određivanje pritvora.

Republika Srpska 10.06.2020 | 16:31
Saslušana dvojica uhapšenih u akciji "Sutjeska"

Srđan Vukanović, portparol ove pravosudne institucije, istakao je da su od šest uhapšenih samo dva lica uz izvještaj i predata Okružnom tužilaštvu u Trebinju, ali će se postupajući sudija tek narednog dana odrediti o stavljanju zahtjeva za pritvor.

On je samo potvrdio da su osumnjičeni za krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga, te da su uhapšeni u akciji kodnog naziva "Sutjeska" koja je u utorak, u ranim jutarnjim satima, provedena u rejonu sela Šadići kod Tjentišta, gdje je zaplijenjeno i blizu 40 kilograma droge.

Nije poznato ni šta će biti sa ostalim osumnjičenim koji su u utorak lišeni slobode, od kojih su četvorica Sarajlije, a dvojica sa srbijanskim državljanstvom.

Droga je, prema nezvaničnim saznanjima, iz Crne Gore trebala biti prebačena u Sarajevo, odakle su dvije osobe došle za preuzimanje narkotika, dok se, od četiri preostala, trojica sumnjiče da su bili nosači, a jedan izviđač kroz šumski predio u okolini sela Šadići.

Cjelokupna akcija je provedena na osnovu ranije prikupljenih saznanja i podataka o bezbjednosno interesantnim licima koja se bave krivičnim djelima neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Nezvanično u akciji su uhapšeni Mensudin Hadžić, Samir Ćatić, Esad Memić, Omer Memić, Elvedin Mulaosmanović i Nihad Bjelak.

(Nezavisne)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mihajlo

11.06.2020 06:13

Bravo za policiju, samo hapsi te sto nam truju omladini

ODGOVORITE