Тегелтија: Средства за локалне изборе биће осигурана

Предсједавајући Савјета министара Босне и Херцеговине (БиХ) Зоран Тегелтија је у сриједу 10. јуна на сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ (ПСБиХ) казао да ће средства за локалне изборе у БиХ, дио који осигурава Вијеће министара БиХ, бити осигурана или кроз буџет или посебном одлуком.

Босна и Херцеговина 10.06.2020 | 13:30
Тегелтија: Средства за локалне изборе биће осигурана

Посланичко питање у вези са осигуравањем средстава за провођење локалних избора поставила је посланица Мирјана Маринковић-Лепић из Наше странке (НС).

Маринковић-Лепић је такође цитирала предсједавајућег Тегелтију, који је раније изјавио да „избори могу бити расписани и средства осигурана“.

 Тегелтија је такођер казао да и даље стоји на том становишту, те да се се избори, по његовом мишљењу, морају одржати у овој години.

Додао је да постоји припремљена одлука коју је припремио као предсједавајући Вијећа министара БиХ, у случају да не буде усвојен буџет институција БиХ у одговарајућем тренутку.

„Наш план је био да се буџет до краја маја упути у процедуру. На жалост, још није упућен јер су у посљедњем тренутку дошли захтјеви према Министарству финансија БиХ за измјену одређених буџетских корисника“, казао је Тегелтија.

Он је додао како је због тога помјерено усвајање буџета на Савјету министара БиХ.

Централна изборна комисија (ЦИК) одложила је локалне изборе у Босни и Херцеговини који су били расписани за 4. октобар на 15. новембар, јер новац за одржавање избора није осигуран.

Разлог је неусвајање буџета Босне и Херцеговине, због чега је Централна изборна комисија била спријечена покренути најважније процедуре јавних набавки.

С овом одлуком се нису нису сложили бројни представници власти у БиХ, а оцјену уставности одлуке пред Уставним судом БиХ поднио је Савез независних социијалдемократа (СНСД), односно Клуб посланика те странке у Народној скупштини Републике Српске (РС).

(РСЕ)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Што

10.06.2020 11:53

Што онда Тегелтијин шеф Додик манипулише и тргује по обичају када каже да је покушао са Бакиром да се договори да се средства обезбједе за Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wхy

10.06.2020 14:49

Засто се пдп боји избора?

Name

Андриц

10.06.2020 17:23

Ре wхy:јеси ти уредан сефе,о цему ти?Да ниси слусао вијести на албанском,па сам преводио...

Name

Гангаго

10.06.2020 12:09

Онај ко плаца изборе тај це и да побједи, зар не? Ово је Додикова иницијатива - стари лисац за изборне преваре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са

10.06.2020 12:18

Ма ја немој то да зафали..то је најбитније!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Против резима

10.06.2020 14:20

Каквом це одлуком, глупи Тегелтија, обезбиједити средства за одрзавање локалних избора, када се средства морају обезбиједити у будзету.

ОДГОВОРИТЕ