Посланици Парламента БиХ сутра о смјени министра Кошарца

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ би на сједници заказаној за сутра требало да разматра захтјеве за иницирање гласања о реконструкцији Савјета министара БиХ, на начин да се гласа о смјени министра спољне трговине и економских односа БиХ Сташе Кошарца те о смјени замјеника министра цивилних послова БиХ Синише Илића.

Босна и Херцеговина 09.06.2020 | 17:55
Посланици Парламента БиХ сутра о смјени министра Кошарца

Захтјеве су упутили посланици: Предраг Којовић, Аида Баручија, Мирјана Маринковић- Лепић, Дамир Арнаут, Мирко Шаровић, Драган Мектић, Мира Пекић, Бранислав Бореновић, Нермин Никшић, Саша Магазиновић, Зукан Хелез и Нада Младина.

У образложењу инцијативе за смјену министра Кошарца се наводи да је у вријеме проглашеног стања несреће у Федерацији БиХ и ванредног стања у Републици Српској министар Сташа Кошарац присуствовао окупљању у једном ресторану у Сарајеву, супротно мјерама за сузбијање пандемије корона вируса и спречавање ширења заразе, а које је прописао Федерални штаб цивилне заштите.

Додаје се да је својим неодговорним понашањем овај министар прекшио законе који су на снази за вријеме стања несреће/ванредног стања.

За замјеника министра цивилних послова БиХ Синишу Илића се наводи да је у вријеме ванредног стања у Републици Српској, у ноћним сатима током васкршњих празника организовао шире окупљање и славље код своје куће, супротно мјерама за сузбијање пандемије корона вируса и спречавање ширења заразе, а које је прописао Републички штаб за ванредне ситуације РС.

Пред посланицима би се требао наћи и захтјев Савјета министара БиХ да се по хитном поступку разматра Приједлог закона о привременим мјерама у раду правосудних и других органа БиХ за вријеме стања природне или друге несреће на територији БиХ.

Требао би бити разматран и Приједлог закона о измјени и допунама Кривичног закона БиХ, чији су предлагачи посланици Саша Магазиновић, Јасмин Емрић и Шемсудин Мехмедовић.

Посланици би требали разматрати и принципе Приједлога закона о допуни Закона о акцизама у БиХ, који је предложио Савјет министара БиХ, као и Приједлога закона о допуни Закона о акцизама у БиХ, који је предложила посланица Аида Баручија.

Приједлог амандмана ИИ и амандмана ИИИ на Устав БиХ, предлагача посланика Џенана Ђонлагића, као и Приједлог амандмана ИИ на Устав БиХ, који су предложили посланици: Предраг Којовић, Мирјана Маринковић-Лепић, Аида Баручија и Дамир Арнаут, такођер би се требао наћи пред посланицима.

Предвиђено је и разматрање принципа Приједлога закона о измјени и допунама Закона о платама и другим накнадама у судским и тужилачким институцијама БиХ, предлагача Савјета министара БиХ, те принципа Приједлога закона о мјеритељству БиХ, који су предложили посланици: Денис Звиздић, Адил Османовић, Шемсудин Мехмедовић, Сафет Софтић, Халид Гењац, Алма Чоло, Един Мушић, Нермин Мандра и Шемсудин Дедић. 

Пред посланицима ће се, између осталог, наћи и више извјештаја и посланичких иницијатива.

(Фена)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Миркан

09.06.2020 17:42

Нисам за смјену Клошарца.Башга је фино гледати онако утученог и никаквог а до јуче се шепурио као паун и србовао као нико а и издајнике више не спомиње.Баш је лијепо када спану маске па се све види.Нека га још мало...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

09.06.2020 18:00

Сад читам, министар у Шведској поднио оставку због 0,2 промила алкохола приликом контроле полиције. Код нас министар не може бити ни алкотестиран нити га полиција смије контролисати. Па о чему ми причамо. Тај Клошарац је један обични љигави послушник секте и никад неће бити смјењен,а неће ни остали што покрадоше милионе за време ове епидемије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашо

09.06.2020 18:11

Још ће и скупштинско време око њега да троше.Да има имало карактера требао да се на Фахрудина угледа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АКТИВИСТА

09.06.2020 18:25

Јели то клошар кои је славио Добровољчку. Чемер га стигла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја велики

09.06.2020 18:37

Зар нисам рекао да је мој стаско тј нестаско незамјењив

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

09.06.2020 18:50

Да има закона а они образа и људскости сами би требали да дају оставке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

09.06.2020 19:28

Нема сансе да се смијени Косарац јер Бакир Изетбеговиц це тразити "Заститу Босњацког виталног интетеса"Не би било цудно Додик Пељески мост Бакир Клосарац.Босна је то праисторијска творевина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

09.06.2020 19:32

Баја је јавно изјавио да је његова (Косарцева) политицка каријера заврсена,а Баја је цовјек од ријеци,дакле Косарац је "угасио".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

10.06.2020 05:13

Опет иста коалиција заједно! Има ли изненађених ?

ОДГОВОРИТЕ