Поново страх од короне: Ново жариште у римској болници

Попустила је на тренутак пажња и одмах се појавило ново жариште потекло или од пацијента који је био смештен у болници „Сан Рафаеле Пизана“ у Риму или од неког медицинских радника из те болнице

Свијет 08.06.2020 | 21:49
Поново страх од короне: Ново жариште у римској болници

Попустила је на тренутак пажња и одмах се појавило ново жариште потекло или од пацијента који је био смештен у болници „Сан Рафаеле Пизана“ у Риму или од неког медицинских радника из те болнице . Сви су прошли тестирање и исход је : 42 позитивна, од тога 24 међу пацијентима.

Трага се за нултим зараженим, до сада су урађени тестови на свим пацијентима који су посетили болницу или отпуштени из ње у периоду између 18. маја и 2. јуна, тампон тестови који су рађени до сада на 700 особа, пацијентима и међу члановима породица или на особама са којима су били у контакту и што је најгоре за препознавање заразе или не сви су изгледали асимптоматични.

Болница је затворена али су одмах настале полемике да ли је сваки здравствени радник у болници сертификован да је негативан на корона вирус пошто је прва сумња стигла да је жариште потекло од неког од болничког особља. Сумња се на једног зараженог физиотерапеута. Потом је уследила расправа о томе да ли сваки пацијент који уђе у болницу има сертификат да је негативан на вирус, без обзира да ли је реч о дневној посети болници или смештају у болницу, јер правило је да пацијент не може да уђе без потврде о санитарном статусу.

Неизвесност је, упркос свим мерама опреза, у томе да ли је вирус унет у болницу или га је изнео пацијент из болнице. Преминуо је један пацијент који је боловао од Паркинсонове болести али је обдукција показала да је преминуо од последица корона вируса.

Од данас је због жаришта потеклог у болници Сан Рафаеле Пизана започео и масовни серолошки тест у једној болници опремљеној за ту врсту тестирања, дуги су редови људи који желе да им се уради тест.

(Новости)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Андриц

08.06.2020 21:13

Трага се за нултим заразеним.Е нацете га,ко иглу у пласту сијена...

ОДГОВОРИТЕ