Ponovo strah od korone: Novo žarište u rimskoj bolnici

Popustila je na trenutak pažnja i odmah se pojavilo novo žarište poteklo ili od pacijenta koji je bio smešten u bolnici „San Rafaele Pizana“ u Rimu ili od nekog medicinskih radnika iz te bolnice

Svijet 08.06.2020 | 21:49
Ponovo strah od korone: Novo žarište u rimskoj bolnici

Popustila je na trenutak pažnja i odmah se pojavilo novo žarište poteklo ili od pacijenta koji je bio smešten u bolnici „San Rafaele Pizana“ u Rimu ili od nekog medicinskih radnika iz te bolnice . Svi su prošli testiranje i ishod je : 42 pozitivna, od toga 24 među pacijentima.

Traga se za nultim zaraženim, do sada su urađeni testovi na svim pacijentima koji su posetili bolnicu ili otpušteni iz nje u periodu između 18. maja i 2. juna, tampon testovi koji su rađeni do sada na 700 osoba, pacijentima i među članovima porodica ili na osobama sa kojima su bili u kontaktu i što je najgore za prepoznavanje zaraze ili ne svi su izgledali asimptomatični.

Bolnica je zatvorena ali su odmah nastale polemike da li je svaki zdravstveni radnik u bolnici sertifikovan da je negativan na korona virus pošto je prva sumnja stigla da je žarište poteklo od nekog od bolničkog osoblja. Sumnja se na jednog zaraženog fizioterapeuta. Potom je usledila rasprava o tome da li svaki pacijent koji uđe u bolnicu ima sertifikat da je negativan na virus, bez obzira da li je reč o dnevnoj poseti bolnici ili smeštaju u bolnicu, jer pravilo je da pacijent ne može da uđe bez potvrde o sanitarnom statusu.

Neizvesnost je, uprkos svim merama opreza, u tome da li je virus unet u bolnicu ili ga je izneo pacijent iz bolnice. Preminuo je jedan pacijent koji je bolovao od Parkinsonove bolesti ali je obdukcija pokazala da je preminuo od posledica korona virusa.

Od danas je zbog žarišta poteklog u bolnici San Rafaele Pizana započeo i masovni serološki test u jednoj bolnici opremljenoj za tu vrstu testiranja, dugi su redovi ljudi koji žele da im se uradi test.

(Novosti)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Andric

08.06.2020 21:13

Traga se za nultim zarazenim.E nacete ga,ko iglu u plastu sijena...

ODGOVORITE