БЛ: Чувар Конзулата САД осумњичен за продају дроге

Против Драгоје Вујића, који је радио на пословима обезбјеђења Конзулата САД у Бањалуци и који је осумњичен за продају и омогућавање уживања марихуане, биће достављен извјештај Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

Република Српска 08.06.2020 | 19:13
БЛ: Чувар Конзулата САД осумњичен за продају дроге

Како "Независне" сазнају, овај службеник Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, који је ухапшен у акцији "Виторог 2", пуштен је да се брани са слободе након саслушања у Управи за организовани и тешки криминалитет, па ће против њега тужилаштву бити достављен извјештај у редовној процедури.

Како је јуче саопштено из Министарства унутрашњих послова РС, наводећи иницијале осумњиченог у акцији "Виторог 2", ухапшен је Д.В. који је осумњичен да је починио кривична дјела из области злоупотребе опојних дрога.

Он је јуче спроведен и у просторије Управе за организовани и тешки криминалитет, гдје је испитан. 

Како су навели из МУП-а РС, у оквиру ове акције извршени су претреси на двије локације на подручју Градишке, а извршен је и претрес аутомобила које користи осумњичени.

"У претресима је пронађено и одузето 77 комада метака, бајонет војне пушке ПАП, четири ударне игле, четири оквира за муницију за аутоматску пушку, цијев за ватрено оружје, пиштољ марке глок са припадајућим оквирима и 30 комада метака", навели су из МУП-а РС.

Осим тога, пронађена су средства за везивање, црна картонска кутија у којој се налазе остаци зелене биљне материје која асоцира на опојну дрогу марихуану, бомба и мобилни телефон.

Акцију кодног назива "Виторог 2", како су додали у МУП-у РС, јуче су организовали полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет у сарадњи са Полицијском управом Градишка.

У саопштењу се додаје да полицијски службеници настављају рад на расвјетљавању и документовању кривичних дјела под надзором надлежног Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

(Независне)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

борац

08.06.2020 17:19

И та полиција рескира много у све мозе бити укљуцен и Лукац па ево отказа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале Б. Л.

08.06.2020 20:41

Није Лукач, он тренутно лови по Африци тигрове. Њега не занима та сића.

Name

бања лука

08.06.2020 17:42

А да је неки јадо са улице а не полицајац био би у притвору

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

08.06.2020 18:15

Највећи фазон је што су канцеларије Дирекције за координацију полицијских тијела у Бањој Луци и СИПАе у истом објекту, те овај је сваки дан био у истој згради са инспекторима СИПАе а они га нису ухапсили јер вјероватно немају појма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

08.06.2020 18:52

Отео им се контроли..... Све су знали...

Name

Игор

08.06.2020 19:53

Не разумијем да је ово Американцима просло..особе које цувају Амбасаде Сад су детаљно провјерене.Сто це му орузје и Бомбе мозда да брани Амбасаду од непада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептикиц

08.06.2020 21:58

Боље мијесати алкохол него бетон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куки

09.06.2020 01:12

Цуј то "продају дроге" а насли му магацин орузја у ауту и сумњиву боју која асоцира на марихуану. То је класика код насе полиције, акција за дилере, орузје није битно.

ОДГОВОРИТЕ