У Стеновитим планинама пронађен ковчег са благом!

После 10 година потраге и хиљада храбрих авантуриста који су претраживали америчке Стеновите планине, коначно је пронађен ковчег препун злата, рубина, смарагда и дијаманата...

Занимљивости 08.06.2020 | 19:52
У Стеновитим планинама пронађен ковчег са благом!

Форест Фен, 89-годишњи колекционар уметнина и антиквитета који је и осмислио ову потрагу за благом, саопштио је да је благо пронађено, а открио је и где је лежао свих ових година.

"Лежало је испод звезда, у густим шумама Стеновитих планина и није се померило са места где сам га сакрио пре 10 година" навео је Фен.

Он је рекао да не познаје особу која је пронашла благо. Истакао је да је у питању мушкарац, који је желео да остане анониман.

"Не знам ко је, али знам да га је песма из моје књиге довела до тачне локације" рекао је Фен.

Колекционар је објаснио да је срећни проналазач са истока САД и да му је послао фотографију блага као доказ да је ковчег заиста пронађен.

Потрага за благом, вредним више од милион долара, била је Фенов начин да инспирише људе да уживају у природи и пружи им наду после Велике рецесије, преноси ЦНН.

Фен је трагове који су водили до места где је закопано благо сакрио у песми која је објављена у његовој аутобиографији "Тхе Тхрилл оф тхе Цхасе" 2010.

Стотине хиљада људи узалуд је лутало ово благо по америчком западу за овим ковчегом, за који се веровало да је препун накита, златника и других вредних ствари. Неки од њих су, чак, рекли да је у питању превара и да су покренули тужбе против Фена

Многи су напустили посао како би се посветили потрази, а било је и оних који су у потрази потрошили животну уштеђевину. Верује се да су најмање четири особе умрле у потрази за благом.

 

 
 
 
 
 
Виеw тхис пост он Инстаграм
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Форрест Фенн цонфирмс хис треасуре хас беен фоунд.” . Пер тхе Санта Фе Неw Меxицан. . “Форрест Фенн саид тхе цхасе ис овер анд цлаимс хис треасуре хас беен фоунд. . ‘Ит'с труе,’ хе саид ин а пхоне цалл Сундаy, аддинг тхат тхе финдер оф хис цхест лоцатед хис валуабле гоодс ин тхе wилдернесс ‘а феw даyс аго.’ . Фенн дид нот wант то гиве анy цлуес ас то wхере тхе треасуре wас фоунд ор wхо фоунд ит. ‘Тхе гуy wхо фоунд ит доес нот wант хис наме ментионед. Хе’с фром бацк Еаст,’ хе саид, аддинг тхат ит wас цонфирмед фром а пхотограпх тхе ман сент хим. . Аскед хоw хе фелт, Фенн саид ит'с беен qуите тхе децаде. ‘И дон’т кноw, И феел халфwаy кинд оф глад, халфwаy кинд оф сад бецаусе тхе цхасе ис овер,’ Фенн саид.” . Стаy тунед фор упдатес.

А пост схаред бy Форрест Фенн Треасуре (@форрест.фенн) он

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар