U Stenovitim planinama pronađen kovčeg sa blagom!

Posle 10 godina potrage i hiljada hrabrih avanturista koji su pretraživali američke Stenovite planine, konačno je pronađen kovčeg prepun zlata, rubina, smaragda i dijamanata...

Zanimljivosti 08.06.2020 | 19:52
U Stenovitim planinama pronađen kovčeg sa blagom!

Forest Fen, 89-godišnji kolekcionar umetnina i antikviteta koji je i osmislio ovu potragu za blagom, saopštio je da je blago pronađeno, a otkrio je i gde je ležao svih ovih godina.

"Ležalo je ispod zvezda, u gustim šumama Stenovitih planina i nije se pomerilo sa mesta gde sam ga sakrio pre 10 godina" naveo je Fen.

On je rekao da ne poznaje osobu koja je pronašla blago. Istakao je da je u pitanju muškarac, koji je želeo da ostane anoniman.

"Ne znam ko je, ali znam da ga je pesma iz moje knjige dovela do tačne lokacije" rekao je Fen.

Kolekcionar je objasnio da je srećni pronalazač sa istoka SAD i da mu je poslao fotografiju blaga kao dokaz da je kovčeg zaista pronađen.

Potraga za blagom, vrednim više od milion dolara, bila je Fenov način da inspiriše ljude da uživaju u prirodi i pruži im nadu posle Velike recesije, prenosi CNN.

Fen je tragove koji su vodili do mesta gde je zakopano blago sakrio u pesmi koja je objavljena u njegovoj autobiografiji "The Thrill of the Chase" 2010.

Stotine hiljada ljudi uzalud je lutalo ovo blago po američkom zapadu za ovim kovčegom, za koji se verovalo da je prepun nakita, zlatnika i drugih vrednih stvari. Neki od njih su, čak, rekli da je u pitanju prevara i da su pokrenuli tužbe protiv Fena

Mnogi su napustili posao kako bi se posvetili potrazi, a bilo je i onih koji su u potrazi potrošili životnu ušteđevinu. Veruje se da su najmanje četiri osobe umrle u potrazi za blagom.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Forrest Fenn confirms his treasure has been found.” . Per the Santa Fe New Mexican. . “Forrest Fenn said the chase is over and claims his treasure has been found. . ‘It's true,’ he said in a phone call Sunday, adding that the finder of his chest located his valuable goods in the wilderness ‘a few days ago.’ . Fenn did not want to give any clues as to where the treasure was found or who found it. ‘The guy who found it does not want his name mentioned. He’s from back East,’ he said, adding that it was confirmed from a photograph the man sent him. . Asked how he felt, Fenn said it's been quite the decade. ‘I don’t know, I feel halfway kind of glad, halfway kind of sad because the chase is over,’ Fenn said.” . Stay tuned for updates.

A post shared by Forrest Fenn Treasure (@forrest.fenn) on

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar