Драган Шакота више није тренер Црвене звезде

Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је да Драган Шакота више није тренер, а он и председник клуба Небојша Човић обратили су се медијима.

Кошарка 08.06.2020 | 14:22
Драган Шакота више није тренер Црвене звезде

Новинарима се прво обратио Небојша Човић.  

Конференцију смо заказали да би вам пренели информацију да Драган Шакота неће бити више први тренер. Имали смо такав договор када је он дошао. Шакота је дошао у једном од најтезих тренутака у Звезди. Имали смо пуно разговора са тренерима. Једни нису хтели, а сада можда би, други су били по уговорима... Шакота је урадио добар посао, сарадња је била изванредна. Захвалан сам њему и стручном штабу.

У прелазном року смо високо подигли очекивања, дфа ли реално или не то је за нас искуство. Захвалан сам Шакоти на свему. Није било коректно од стране појединих медија што здфравог човрка прозивате болесним. Правите од свега ријалити па вам задње стране личе не паредње, мада то не диже тираж.

Сасвим сам сигуран да би Звезда узела обва трофеја, али завршило се како се завршило. То није одлука Звезде него Евролиге. Почели смо да растемо и у Евролиги, остало је 6 кола и добар распоред где је један од клубова био Реал из Мадрида, који је јачи од нас, док су остали ту негде.

Стоји понуда да Шакота остане у клубу на неки начин. Са њим сам фантастично сарађивано, најбоље у односу на све тренера са којима сам радио. Верујем да ће остати са нама врата Црвене звезде су му отворена за стално, рекао је Човић.

Он је затим причао о  АБА лиги.

- АБА лига нам је била егзотична ове године у многим ситуацијама. Да се не враћам на ситуацију везану за Подгорицу. Важно је да смо то решили на последњој скупштини. Морамо да буде опрезни. Регуларност мора да буде на високом нивоу. Мало је да једна екипа иде у Евролигу, али ми се не питамо и поштујемо одлуке Евролиге. Пробаћемо да дођемо и до два места. Наставак је отказан – а не сезона је поништена. Нити је поништен нити прекинут, ни АБА лига ни Евролига, објашњава Човић.

Финансијски губитак такође није занемарљив.

- Звезда је претрпела удар од 2,2 милиона евра до сада. Колики ће буџет бити зависи од спонзора. Биће специфична сезона, очекујемо помоћ од наше државе. Нисмо незахвални, али у оваквим ситуацијама верујем да ћемо наићи на разумевање.

Реч је потом узео сада већ бивши тренер Драган Шакота. 

- Желим да се захвалим Звезди на поверењу. За мене је ово представљало велики изазов јер сам се вратио у клуб после много година. Било ми је задовољство радити поново у клубу. Пре него што сам дошао овде ,захвалио сам се играчима. Хемија у екипи није била сјајна када сам дошао. То смо поправили, играчи су долазили и одлазили. Све су то били проблеми сто иначе сезона носи. У завршници смо изгледали добро и нисмо срећни што се овако завршила сезона", рекао је Шакота, а причао је и о Филипу Човићу:

- Филип је сјајан плејмејкер и играч који је задужио клуб. Доживели смо велику неправду. Било је доста проблема, што иначе једна сезона носи, поготово у овако тешком програму.

- Одлазим из екипе сматрајући да је моја мисија завршена. Када неко одлази из средине, то су углавном сукоби... овога пута одлазим из екипе и настављам да навијам за клуб. Са најбољим успоменама одлазим из клуба", подвукао је Шакота.

Човић је затим поменуо и будућност клуба:

- О свему ћете бити благовремено обавештени, нема потребе да лицитирате. Селекција ће се правити у сарадњи са новим тренером. Када будемо знали ко је то, саопштићемо. За сада и ја читам по медијима да је отишао овај, а допутовао онај. Док сам ја у Звезди добићете само званичне информације.  

Шакота је потом причао о разлици рада у Србији и иностранству: 

- Овде се ради потпуно другачије. Они који су старији и дуже прате кошарку знају да сам основао један клуб (ИМТ, прим.аут), који је стварао играче, у лиги није било странаца, радило се темељно. Онда одете у иностранство, то је друга врста борбе. Тамо мислиш о егзистенцији о томе, како да победите што више и да освајаш трофеје. 

Бивши тренер Звезде је затим још мало говорио о тиму са којим се поздравио пре доласка на сусрет са представницима медија: 

- Незахвално је спомињати имена, али ако треба да издвојим... мени капитен Лазић има карактер и личност. Има талентованијих од њега, али они који раде неке ствари стабилно нон-стоп су ретки. Нисам могао свима да поделим исту улогу, то се планира много раније. То се договора на нивоу клуба, који играч ће се форсирати... Сигурно да је било неких од којих се више очекивало.

(Курир спорт)

Коментари / 0

Оставите коментар