Dragan Šakota više nije trener Crvene zvezde

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da Dragan Šakota više nije trener, a on i predsednik kluba Nebojša Čović obratili su se medijima.

Košarka 08.06.2020 | 14:22
Dragan Šakota više nije trener Crvene zvezde

Novinarima se prvo obratio Nebojša Čović.  

Konferenciju smo zakazali da bi vam preneli informaciju da Dragan Šakota neće biti više prvi trener. Imali smo takav dogovor kada je on došao. Šakota je došao u jednom od najtezih trenutaka u Zvezdi. Imali smo puno razgovora sa trenerima. Jedni nisu hteli, a sada možda bi, drugi su bili po ugovorima... Šakota je uradio dobar posao, saradnja je bila izvanredna. Zahvalan sam njemu i stručnom štabu.

U prelaznom roku smo visoko podigli očekivanja, dfa li realno ili ne to je za nas iskustvo. Zahvalan sam Šakoti na svemu. Nije bilo korektno od strane pojedinih medija što zdfravog čovrka prozivate bolesnim. Pravite od svega rijaliti pa vam zadnje strane liče ne parednje, mada to ne diže tiraž.

Sasvim sam siguran da bi Zvezda uzela obva trofeja, ali završilo se kako se završilo. To nije odluka Zvezde nego Evrolige. Počeli smo da rastemo i u Evroligi, ostalo je 6 kola i dobar raspored gde je jedan od klubova bio Real iz Madrida, koji je jači od nas, dok su ostali tu negde.

Stoji ponuda da Šakota ostane u klubu na neki način. Sa njim sam fantastično sarađivano, najbolje u odnosu na sve trenera sa kojima sam radio. Verujem da će ostati sa nama vrata Crvene zvezde su mu otvorena za stalno, rekao je Čović.

On je zatim pričao o  ABA ligi.

- ABA liga nam je bila egzotična ove godine u mnogim situacijama. Da se ne vraćam na situaciju vezanu za Podgoricu. Važno je da smo to rešili na poslednjoj skupštini. Moramo da bude oprezni. Regularnost mora da bude na visokom nivou. Malo je da jedna ekipa ide u Evroligu, ali mi se ne pitamo i poštujemo odluke Evrolige. Probaćemo da dođemo i do dva mesta. Nastavak je otkazan – a ne sezona je poništena. Niti je poništen niti prekinut, ni ABA liga ni Evroliga, objašnjava Čović.

Finansijski gubitak takođe nije zanemarljiv.

- Zvezda je pretrpela udar od 2,2 miliona evra do sada. Koliki će budžet biti zavisi od sponzora. Biće specifična sezona, očekujemo pomoć od naše države. Nismo nezahvalni, ali u ovakvim situacijama verujem da ćemo naići na razumevanje.

Reč je potom uzeo sada već bivši trener Dragan Šakota. 

- Želim da se zahvalim Zvezdi na poverenju. Za mene je ovo predstavljalo veliki izazov jer sam se vratio u klub posle mnogo godina. Bilo mi je zadovoljstvo raditi ponovo u klubu. Pre nego što sam došao ovde ,zahvalio sam se igračima. Hemija u ekipi nije bila sjajna kada sam došao. To smo popravili, igrači su dolazili i odlazili. Sve su to bili problemi sto inače sezona nosi. U završnici smo izgledali dobro i nismo srećni što se ovako završila sezona", rekao je Šakota, a pričao je i o Filipu Čoviću:

- Filip je sjajan plejmejker i igrač koji je zadužio klub. Doživeli smo veliku nepravdu. Bilo je dosta problema, što inače jedna sezona nosi, pogotovo u ovako teškom programu.

- Odlazim iz ekipe smatrajući da je moja misija završena. Kada neko odlazi iz sredine, to su uglavnom sukobi... ovoga puta odlazim iz ekipe i nastavljam da navijam za klub. Sa najboljim uspomenama odlazim iz kluba", podvukao je Šakota.

Čović je zatim pomenuo i budućnost kluba:

- O svemu ćete biti blagovremeno obavešteni, nema potrebe da licitirate. Selekcija će se praviti u saradnji sa novim trenerom. Kada budemo znali ko je to, saopštićemo. Za sada i ja čitam po medijima da je otišao ovaj, a doputovao onaj. Dok sam ja u Zvezdi dobićete samo zvanične informacije.  

Šakota je potom pričao o razlici rada u Srbiji i inostranstvu: 

- Ovde se radi potpuno drugačije. Oni koji su stariji i duže prate košarku znaju da sam osnovao jedan klub (IMT, prim.aut), koji je stvarao igrače, u ligi nije bilo stranaca, radilo se temeljno. Onda odete u inostranstvo, to je druga vrsta borbe. Tamo misliš o egzistenciji o tome, kako da pobedite što više i da osvajaš trofeje. 

Bivši trener Zvezde je zatim još malo govorio o timu sa kojim se pozdravio pre dolaska na susret sa predstavnicima medija: 

- Nezahvalno je spominjati imena, ali ako treba da izdvojim... meni kapiten Lazić ima karakter i ličnost. Ima talentovanijih od njega, ali oni koji rade neke stvari stabilno non-stop su retki. Nisam mogao svima da podelim istu ulogu, to se planira mnogo ranije. To se dogovora na nivou kluba, koji igrač će se forsirati... Sigurno da je bilo nekih od kojih se više očekivalo.

(Kurir sport)

Komentari / 0

Ostavite komentar