Дан МУП-а Србије: Вјежбе испред Палате Србија

Министарство унутрашњих послова и полиција обележавају свој Дан. Централна манифестација одржана је на платоу испред Палате Србија. Свечаности је присуствовао председник Србије Александар Вучић, који је уручио златне медаље за храброст припадницима МУП-а. Никада нећемо дозволити понижавање српског полицајца, поручио је Вучић. Министар полиције и директор полиције уручили су сребрне и бронзане медаље. Приказане борилачке вештине.

Србија 07.06.2020 | 12:12
Дан МУП-а Србије: Вјежбе испред Палате Србија

Припадници специјалне антитерористичке јединици извели су тактичку вежбу у садејству са хеликоптерском јединицом МУП-а. Приказ обухвата извођење специјалних алпинистичких техника десантирања из хеликоптера.

Кроз договорену борбу симулирана је одбрана од удараца руком и ногом. Техникама самоодбране демонстрирана је одбрана од падова, претње пиштољем, обухвата, напада ножем и напада опасним предметом уз максималну контролу лица.

Приказна је и употреба службене палице - технике вођења према лицу које је у заштитној опреми која се користи у обуци полазника. 

Полазници су приказали карате технике - ударци руком и ногом као и одбрана од удараца.

Ломљењем даске приказује се прецизност ударца ногом.

Уследило је извођење џудо техника и падови који су предуслов бацања са акробатским елементима, што је такође изведено испред Палате "Србија".

Вештине које су стекли током обуке испред Палате "Србија" приказују полазници 23. и 24. класе Центра за основну полицијску обуку.

Полазници су приказали борилачке вештине под називом Пиштољ-кате, која представља комбинацију карате техника и ставова за гађање ватреним оружјем. То су демонстрирали кроз борбу са замишљеним противником.

Дан Министарства унутраших послова Републике Србије и Дан полиције традиционално је почео свечаним сечњем славског колача у име обележавања славе - Свете Тројице.

Централна манифестација почела је минутом ћутања за жртве вируса корона, међу којима је било и осам полицајаца, као и химном Србије.

Око 400 нових припадника полиције, полазника 21. класе Центра за основу полицијску обуку представљено на централној манифестацији.

Испред Палате "Србија" изложена су возила МУП-а, хеликоптери, оклопна возила, полицијски мотоцикли, ватрогасна возила.

Председник Александар Вучић и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишли су постројени вод полиције.

Вучић: Пораст уважавања грађана

Вучић је младим полазницима пожелео успех у тешком и напорном раду и додао да ће се наставити да улагањима у опрему, оружје, али пре свега, у људе.

"Данас је савршен дан да се прослави постизање напретка и бољитка у полицији", поручио је председник Србије.

Каже да се снага полиције проширила за скоро 5.000 људи, за 700 нових возила, четири хеликоптера, а да се три очекују.

"Уз нове униформе и опрему, плате су веће за готово 40 одсто, ту су нови стамбени пројекти за ветеране, који су у току", рекао је Вучић.

Председник Србије је поручио да је од свих промена најприметинији пораст уважавања грађана према припадницима МУП-а.

"Такво поштовање није нешто што председник или влада могу да купе или поклоне, већ је заслужено посвећеношћу припадника полиције, бољим резултатима и већим позудањем читаве полиције", рекао је Вучић.

Посебно је захвалио младим полазницима полиција што су, каже, показали огромну дисциплину и одговорност током кризе која је изненадила цео свет, али не и њих, и пожелео им много успеха у тешком раду.

"Ви сте понајмање били изненађени и држали сте се храбро, одговорно и озбиљно и тиме показали да заслужујете полицијску значку и да се бавите једним од најчаснијих занимања које нека држава може да понуди", рекао је Вучић.

(РТС)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Фед

07.06.2020 10:27

Нико не сме да вас бије

ОДГОВОРИТЕ
Name

по узору на

07.06.2020 10:27

Стаљина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

07.06.2020 10:32

Лепо лепо,имамо и ми несто за видит ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дусанка

07.06.2020 14:51

Смијесно пресмијесно и залосно дјеца су се лијепо забављала гледајуци ове глупости...

Name

Дусанка

07.06.2020 12:57

Свака цаст Вуцицу, ви сте до сада најбољи председник. Ви заслузујете највецу похвалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ок

07.06.2020 13:14

Тако је господјо. Сад се види ко је способан и нормалан. Вуциц то ради одлицно. Многима то не одговара али сви морају да признају да је способнији од њих.

Name

А хероин

07.06.2020 13:29

Драга Дусанка. Србија је преплављена хероином. Ста велите. Ста прицате. Не пада ми на памет да оптузујем МУП. Али од парадирања ниста.

Name

Балада о Геди глуперди

07.06.2020 14:02

Овај стих из ванвременске пјесме описује све оне који се диве овим представама за народне масе, од којих нико никакве користи нема: "Једном давно Геда ис'о у бијоскоп тузни руски ратни филм га дирн'о својски сав уплакан реце зени е, то видис да је мени ратова и војски" Мислим да је за кредибилитет полиције пуно вазнија цињеница да тренутни министар коме салутирају, не само да је преписао докторат, сто је невидјена брука, него је после висегодисњег неуспјесног студирања на београдском правном факултету, заврсио под сумњивим околнистима менадзмент на Мегатренду који у то вријеме није имао ни зграде нити запослених професора.

Name

бурке

07.06.2020 13:07

Мени су смијесне ове рекламе...фасцинантно је како се Срби ложе и пале на овакве глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

глинени голуб у слободном паду

07.06.2020 13:55

Стандардне предизборне активности.

ОДГОВОРИТЕ