Dan MUP-a Srbije: Vježbe ispred Palate Srbija

Ministarstvo unutrašnjih poslova i policija obeležavaju svoj Dan. Centralna manifestacija održana je na platou ispred Palate Srbija. Svečanosti je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je uručio zlatne medalje za hrabrost pripadnicima MUP-a. Nikada nećemo dozvoliti ponižavanje srpskog policajca, poručio je Vučić. Ministar policije i direktor policije uručili su srebrne i bronzane medalje. Prikazane borilačke veštine.

Srbija 07.06.2020 | 12:12
Dan MUP-a Srbije: Vježbe ispred Palate Srbija

Pripadnici specijalne antiterorističke jedinici izveli su taktičku vežbu u sadejstvu sa helikopterskom jedinicom MUP-a. Prikaz obuhvata izvođenje specijalnih alpinističkih tehnika desantiranja iz helikoptera.

Kroz dogovorenu borbu simulirana je odbrana od udaraca rukom i nogom. Tehnikama samoodbrane demonstrirana je odbrana od padova, pretnje pištoljem, obuhvata, napada nožem i napada opasnim predmetom uz maksimalnu kontrolu lica.

Prikazna je i upotreba službene palice - tehnike vođenja prema licu koje je u zaštitnoj opremi koja se koristi u obuci polaznika. 

Polaznici su prikazali karate tehnike - udarci rukom i nogom kao i odbrana od udaraca.

Lomljenjem daske prikazuje se preciznost udarca nogom.

Usledilo je izvođenje džudo tehnika i padovi koji su preduslov bacanja sa akrobatskim elementima, što je takođe izvedeno ispred Palate "Srbija".

Veštine koje su stekli tokom obuke ispred Palate "Srbija" prikazuju polaznici 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku.

Polaznici su prikazali borilačke veštine pod nazivom Pištolj-kate, koja predstavlja kombinaciju karate tehnika i stavova za gađanje vatrenim oružjem. To su demonstrirali kroz borbu sa zamišljenim protivnikom.

Dan Ministarstva unutraših poslova Republike Srbije i Dan policije tradicionalno je počeo svečanim sečnjem slavskog kolača u ime obeležavanja slave - Svete Trojice.

Centralna manifestacija počela je minutom ćutanja za žrtve virusa korona, među kojima je bilo i osam policajaca, kao i himnom Srbije.

Oko 400 novih pripadnika policije, polaznika 21. klase Centra za osnovu policijsku obuku predstavljeno na centralnoj manifestaciji.

Ispred Palate "Srbija" izložena su vozila MUP-a, helikopteri, oklopna vozila, policijski motocikli, vatrogasna vozila.

Predsednik Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišli su postrojeni vod policije.

Vučić: Porast uvažavanja građana

Vučić je mladim polaznicima poželeo uspeh u teškom i napornom radu i dodao da će se nastaviti da ulaganjima u opremu, oružje, ali pre svega, u ljude.

"Danas je savršen dan da se proslavi postizanje napretka i boljitka u policiji", poručio je predsednik Srbije.

Kaže da se snaga policije proširila za skoro 5.000 ljudi, za 700 novih vozila, četiri helikoptera, a da se tri očekuju.

"Uz nove uniforme i opremu, plate su veće za gotovo 40 odsto, tu su novi stambeni projekti za veterane, koji su u toku", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je poručio da je od svih promena najprimetiniji porast uvažavanja građana prema pripadnicima MUP-a.

"Takvo poštovanje nije nešto što predsednik ili vlada mogu da kupe ili poklone, već je zasluženo posvećenošću pripadnika policije, boljim rezultatima i većim pozudanjem čitave policije", rekao je Vučić.

Posebno je zahvalio mladim polaznicima policija što su, kaže, pokazali ogromnu disciplinu i odgovornost tokom krize koja je iznenadila ceo svet, ali ne i njih, i poželeo im mnogo uspeha u teškom radu.

"Vi ste ponajmanje bili iznenađeni i držali ste se hrabro, odgovorno i ozbiljno i time pokazali da zaslužujete policijsku značku i da se bavite jednim od najčasnijih zanimanja koje neka država može da ponudi", rekao je Vučić.

(RTS)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Fed

07.06.2020 10:27

Niko ne sme da vas bije

ODGOVORITE
Name

po uzoru na

07.06.2020 10:27

Staljina

ODGOVORITE
Name

Bravo

07.06.2020 10:32

Lepo lepo,imamo i mi nesto za vidit ?

ODGOVORITE
Name

Dusanka

07.06.2020 14:51

Smijesno presmijesno i zalosno djeca su se lijepo zabavljala gledajuci ove gluposti...

Name

Dusanka

07.06.2020 12:57

Svaka cast Vucicu, vi ste do sada najbolji predsednik. Vi zasluzujete najvecu pohvalu.

ODGOVORITE
Name

ok

07.06.2020 13:14

Tako je gospodjo. Sad se vidi ko je sposoban i normalan. Vucic to radi odlicno. Mnogima to ne odgovara ali svi moraju da priznaju da je sposobniji od njih.

Name

A heroin

07.06.2020 13:29

Draga Dusanka. Srbija je preplavljena heroinom. Sta velite. Sta pricate. Ne pada mi na pamet da optuzujem MUP. Ali od paradiranja nista.

Name

Balada o Gedi gluperdi

07.06.2020 14:02

Ovaj stih iz vanvremenske pjesme opisuje sve one koji se dive ovim predstavama za narodne mase, od kojih niko nikakve koristi nema: "Jednom davno Geda is'o u bijoskop tuzni ruski ratni film ga dirn'o svojski sav uplakan rece zeni e, to vidis da je meni ratova i vojski" Mislim da je za kredibilitet policije puno vaznija cinjenica da trenutni ministar kome salutiraju, ne samo da je prepisao doktorat, sto je nevidjena bruka, nego je posle visegodisnjeg neuspjesnog studiranja na beogradskom pravnom fakultetu, zavrsio pod sumnjivim okolnistima menadzment na Megatrendu koji u to vrijeme nije imao ni zgrade niti zaposlenih profesora.

Name

burke

07.06.2020 13:07

Meni su smijesne ove reklame...fascinantno je kako se Srbi lože i pale na ovakve gluposti.

ODGOVORITE
Name

glineni golub u slobodnom padu

07.06.2020 13:55

Standardne predizborne aktivnosti.

ODGOVORITE