Усвојено извршење буџета за прошлу годину

На данашњој редовној сједници Скупштине општине Шамац усвојен је извјештај о извршењу локалног буџета за 2019. годину у износу од 6.927.655 КМ, а одборници су анализирали и писани материјал о активностима које је током ванредног стања реализовао општински Штаб за ванредне ситуације.

Република Српска 05.06.2020 | 17:24
Усвојено извршење буџета за прошлу годину

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је  да су у материјалу који је достављен одборницима наведене све предузимане активности током ванредне ситуације, као и донатори и донације које су на подручје општине Шамац стигле у то вријеме.

“Општина Шамац је једна од ријетких оптштина  која је подијелила око 34.000 маски свом становништву, а у информацији која је поднесена  Скупштини, прецизно је дефинисано који је износ дезинфекционих средстава набављен из буџетске резерве, те да тај износ не износи више од 6.000 КМ”.

Он је истакао да је општина имала трошкове када је ријеч о уређењу локалног карантина и смјештаја људи, као и трошкова који су били везани за републички карантин на граничном прелазу Шамац.

“Ми ћемо затражити  од надлежних да се помогне општинама које су током ванредног стања имале по два карантина, а сви трошкови везани за то ишли су на терет локалног буџета, каже Милићевић“.

Начелник општинског Одјељења за финансије Слободан Сјенчић рекао је да је извјештај о извршењу буџета за прошлу годину усвојен прилично касно због епидемије вируса корона.

 "Генерално сам задовољан извршењем буџета за 2019. годину јер су планирани приходи и расходи близу задатог планског циља, приходи су су мањи за два одсто него што су планирани, а расходни мањи за четири одсто у односу на план", навео је Сјенчић.

Милићевић је информисао одборнике и да су  сви подстицаји у области пољопривреде за 2017 И 2018  исплаћени те  да  ће подстицаји  за 2019 бити у потпуности исплаћени у наредна два мјесеца.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ко? шта?

05.06.2020 18:08

Све маске које имам у кући сам купио а нису ни скупе. Ниједну маску нисам добио џаба. У Шамцу имају у продаји обичне, ФФП1 и ФФП2 маске. Једино у Шамцу у продаји још нема ФФП3 маски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

06.06.2020 12:33

Добар је овај мали и велика је штета што није у бољој странци.

ОДГОВОРИТЕ