Usvojeno izvršenje budžeta za prošlu godinu

Na današnjoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Šamac usvojen je izvještaj o izvršenju lokalnog budžeta za 2019. godinu u iznosu od 6.927.655 КM, a odbornici su analizirali i pisani materijal o aktivnostima koje je tokom vanrednog stanja realizovao opštinski Štab za vanredne situacije.

Republika Srpska 05.06.2020 | 17:24
Usvojeno izvršenje budžeta za prošlu godinu

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je  da su u materijalu koji je dostavljen odbornicima navedene sve preduzimane aktivnosti tokom vanredne situacije, kao i donatori i donacije koje su na područje opštine Šamac stigle u to vrijeme.

“Opština Šamac je jedna od rijetkih optština  koja je podijelila oko 34.000 maski svom stanovništvu, a u informaciji koja je podnesena  Skupštini, precizno je definisano koji je iznos dezinfekcionih sredstava nabavljen iz budžetske rezerve, te da taj iznos ne iznosi više od 6.000 КM”.

On je istakao da je opština imala troškove kada je riječ o uređenju lokalnog karantina i smještaja ljudi, kao i troškova koji su bili vezani za republički karantin na graničnom prelazu Šamac.

“Mi ćemo zatražiti  od nadležnih da se pomogne opštinama koje su tokom vanrednog stanja imale po dva karantina, a svi troškovi vezani za to išli su na teret lokalnog budžeta, kaže Milićević“.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Slobodan Sjenčić rekao je da je izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu usvojen prilično kasno zbog epidemije virusa korona.

 "Generalno sam zadovoljan izvršenjem budžeta za 2019. godinu jer su planirani prihodi i rashodi blizu zadatog planskog cilja, prihodi su su manji za dva odsto nego što su planirani, a rashodni manji za četiri odsto u odnosu na plan", naveo je Sjenčić.

Milićević je informisao odbornike i da su  svi podsticaji u oblasti poljoprivrede za 2017 I 2018  isplaćeni te  da  će podsticaji  za 2019 biti u potpunosti isplaćeni u naredna dva mjeseca.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ko? šta?

05.06.2020 18:08

Sve maske koje imam u kući sam kupio a nisu ni skupe. Nijednu masku nisam dobio džaba. U Šamcu imaju u prodaji obične, FFP1 i FFP2 maske. Jedino u Šamcu u prodaji još nema FFP3 maski.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

06.06.2020 12:33

Dobar je ovaj mali i velika je šteta što nije u boljoj stranci.

ODGOVORITE