Нове забране неформалној групи "Правда за Давида"

Поводом 800 дана од првог окупљања грађана у Бањалуци због убиства Давида Драгичевића, чланови неформалне групе грађана „Правда за Давида“, намјеравали су организовати јавни скуп на Тргу Крајине. Међутим, Полицијска управа Бањалука издала је Рјешење о забрани јавног окупљања на наведеној локацији. 

Република Српска 02.06.2020 | 20:07
Нове забране неформалној групи "Правда за Давида"

Због забране јавног окупљања на Тргу Крајине, чланови неформалне групе грађана „Правда за Давида” састали су се на ушћу Црквене у Врбас, одакле су поручили да је ово наставак устаљене праксе.

- Дискриминација од стране полиције и непоштовање грађанских права није ништа неуобичајено – кажу активисти ове групе.

Захтјев је поднијела Мерлина Ивић која наводи да је ово трећи пут да безуспјешно тражи дозволу за одржавање скупа.

“У образложењу је наведено да чланови групе “Правда за Давида” руше уставни поредак, што нема везе са логиком. Морам да нагласим да ја као Мерлина Ивић нисам никада добила прекршајну пријаву, а самим тим то нема везе са логиком. Данас је адвокатица уложила жалбу на основу овог рјешења и идемо даље. Ово није први захтјев који сам ја предала и зато идемо даље”-поручује члан неформалне групе грађана Мерлина Ивић.

Из Удружења грађана “Пут правде” подсјећа да ни након толико времена од смрти Давида  Драгичевића конкретних помака у истрази нема.

Налогодавци и убице још увијек нису доведи пред лице правде. Зато су сваким даном све више огорчени, али поручују да упркос свему неће одустати од истине и правде.

“Данас је 800 дана од првог скупа грађана који су изашли да подрже Давидове родитеље у тражењу истине и правде за њихово убијено дијете. Први скуп је одржан након срамне конференције врха такозване Полиције РС на коју су изашли представници да Давида мртвог још једном покушају да убију својим лажима. Те лажи су пале. Правда за Давида истрајава у својој борби за правду и истину, међутим дискриминација према нама се наставља”, појашњава предсједник Удружења грађана “Пут правде” Миљан Ковач.

Из Полицијске управе Бањалука потврђено нам је да су полицијски службеници у службеним просторијама након обављеног разговора, подноситељки захтјева предложили да мјесто окупљања буде парк “Младен Стојановић”. Будући да је она тај приједлог одбила, у складу са Законом о јавном окупљању донесено је Рјешење о забрани јавног окупљања на простору Трга Крајине гдје се, како кажу, у претходном периоду десио низ безбједносних инцидената приликом сличних окупљања.

БН ТВ

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

реалност

02.06.2020 18:23

Бурло, ко је убио Давида?

ОДГОВОРИТЕ
Name

КараБаја

02.06.2020 20:13

Шта ти мислиш ?

Name

МУПетСхоу

02.06.2020 18:59

Подрска насему Гаци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бане

02.06.2020 19:28

Једини прави тест за ову државу је истина у овом случају ма како болна била и за породицу и за државу. Без тога нема поверења грађана у ову власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бане

03.06.2020 00:02

Управо тако! Био је то тест на коме су дефинитивно пали сви и власт и опозиција и институције, а и ми као људи. Бог це свима да нам суди, праведно и по мјери.

Name

Даворе

02.06.2020 19:33

морас се вратити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

02.06.2020 19:51

У праву је полиција, десило се низ безбједносних инцидената као нпр. онај кад је полиција изасла на трг са пускама на бабе и дјецу па им се цијели свијет смијао и говорио како у РС влада диктатура једног цовјека и његовог потрцка полицајца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

02.06.2020 19:53

Пуна и искрена подршка овим дивним људима! Ви и такви као ви, улијевају наду да у РС- ој још није све уништено од стране режима. Свака вам част!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алфа

02.06.2020 21:03

Правда за Давида ! Далеко од свог дома ,поцивај у миру,Давиде .Ниси заборављен ,нити цес бити .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА АЛФУ

03.06.2020 05:45

СВАКА ЧАСТ СВАКА ТИ ЈЕ НА МЈЕСТУ. ПРАВДА ЗА ДАВИДА. МИСЛИМ ДА УБИЦЕ, САУЧЕСНИЦИ И ОНИ КОЈИ ИХ ПОДРЖАВАЈУ НИСУ ЗАСЛУЖИЛИ ДА УОПШТЕ ЖИВЕ А НЕ ДА ИХ НЕКО ПОДРЖАВА. СТИЋИ ЋЕ ИХ КАД ТАД БОЖИЈА КАЗНА ДА ЋЕ СЕ О СВОМ ЈАДУ ЗАБАВИТИ.

Name

НЕНА

02.06.2020 21:50

Правда за Давида,правда за сва затаскана убиства

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б. ЛУКА

03.06.2020 05:40

Б. ЛУКУ ГУБЕ 100% РАДИ ОВОГ НЕРАЗЈАШЊЕНОГ СЛУЧАЈА А И ДРУГИХ. КО ГОД ПРОГОВОРИ ОКО ИЗБОРА И БАЊА ЛУКЕ КАЖУ Б. ЛУКА И СНСД ГУБИ. НИЈЕ НИ ЧУДО ЈЕР ЈЕ ИЗГУБЉЕНО ТОТАЛНО ПОВЈЕРЕЊЕ У ВЛАСТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бања луку

03.06.2020 15:41

Спремите се ви за изборе у новембру. Поготово господин Ковац и Пердув

ОДГОВОРИТЕ