Nove zabrane neformalnoj grupi "Pravda za Davida"

Povodom 800 dana od prvog okupljanja građana u Banjaluci zbog ubistva Davida Dragičevića, članovi neformalne grupe građana „Pravda za Davida“, namjeravali su organizovati javni skup na Тrgu Кrajine. Međutim, Policijska uprava Banjaluka izdala je Rješenje o zabrani javnog okupljanja na navedenoj lokaciji. 

Republika Srpska 02.06.2020 | 20:07
Nove zabrane neformalnoj grupi "Pravda za Davida"

Zbog zabrane javnog okupljanja na Trgu Krajine, članovi neformalne grupe građana „Pravda za Davida” sastali su se na ušću Crkvene u Vrbas, odakle su poručili da je ovo nastavak ustaljene prakse.

- Diskriminacija od strane policije i nepoštovanje građanskih prava nije ništa neuobičajeno – kažu aktivisti ove grupe.

Zahtjev je podnijela Merlina Ivić koja navodi da je ovo treći put da bezuspješno traži dozvolu za održavanje skupa.

“U obrazloženju je navedeno da članovi grupe “Pravda za Davida” ruše ustavni poredak, što nema veze sa logikom. Moram da naglasim da ja kao Merlina Ivić nisam nikada dobila prekršajnu prijavu, a samim tim to nema veze sa logikom. Danas je advokatica uložila žalbu na osnovu ovog rješenja i idemo dalje. Ovo nije prvi zahtjev koji sam ja predala i zato idemo dalje”-poručuje član neformalne grupe građana Merlina Ivić.

Iz Udruženja građana “Put pravde” podsjeća da ni nakon toliko vremena od smrti Davida  Dragičevića konkretnih pomaka u istrazi nema.

Nalogodavci i ubice još uvijek nisu dovedi pred lice pravde. Zato su svakim danom sve više ogorčeni, ali poručuju da uprkos svemu neće odustati od istine i pravde.

“Danas je 800 dana od prvog skupa građana koji su izašli da podrže Davidove roditelje u traženju istine i pravde za njihovo ubijeno dijete. Prvi skup je održan nakon sramne konferencije vrha takozvane Policije RS na koju su izašli predstavnici da Davida mrtvog još jednom pokušaju da ubiju svojim lažima. Te laži su pale. Pravda za Davida istrajava u svojoj borbi za pravdu i istinu, međutim diskriminacija prema nama se nastavlja”, pojašnjava predsjednik Udruženja građana “Put pravde” Miljan Kovač.

Iz Policijske uprave Banjaluka potvrđeno nam je da su policijski službenici u službenim prostorijama nakon obavljenog razgovora, podnositeljki zahtjeva predložili da mjesto okupljanja bude park “Mladen Stojanović”. Budući da je ona taj prijedlog odbila, u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju doneseno je Rješenje o zabrani javnog okupljanja na prostoru Trga Krajine gdje se, kako kažu, u prethodnom periodu desio niz bezbjednosnih incidenata prilikom sličnih okupljanja.

BN TV

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

realnost

02.06.2020 18:23

Burlo, ko je ubio Davida?

ODGOVORITE
Name

KaraBaja

02.06.2020 20:13

Šta ti misliš ?

Name

MUPetShou

02.06.2020 18:59

Podrska nasemu Gaci!

ODGOVORITE
Name

Bane

02.06.2020 19:28

Jedini pravi test za ovu državu je istina u ovom slučaju ma kako bolna bila i za porodicu i za državu. Bez toga nema poverenja građana u ovu vlast.

ODGOVORITE
Name

Re Bane

03.06.2020 00:02

Upravo tako! Bio je to test na kome su definitivno pali svi i vlast i opozicija i institucije, a i mi kao ljudi. Bog ce svima da nam sudi, pravedno i po mjeri.

Name

Davore

02.06.2020 19:33

moras se vratiti...

ODGOVORITE
Name

Dragan

02.06.2020 19:51

U pravu je policija, desilo se niz bezbjednosnih incidenata kao npr. onaj kad je policija izasla na trg sa puskama na babe i djecu pa im se cijeli svijet smijao i govorio kako u RS vlada diktatura jednog covjeka i njegovog potrcka policajca

ODGOVORITE
Name

Лука

02.06.2020 19:53

Пуна и искрена подршка овим дивним људима! Ви и такви као ви, улијевају наду да у РС- ој још није све уништено од стране режима. Свака вам част!

ODGOVORITE
Name

Alfa

02.06.2020 21:03

Pravda za Davida ! Daleko od svog doma ,pocivaj u miru,Davide .Nisi zaboravljen ,niti ces biti .

ODGOVORITE
Name

ZA ALFU

03.06.2020 05:45

SVAKA ČAST SVAKA TI JE NA MJESTU. PRAVDA ZA DAVIDA. MISLIM DA UBICE, SAUČESNICI I ONI KOJI IH PODRŽAVAJU NISU ZASLUŽILI DA UOPŠTE ŽIVE A NE DA IH NEKO PODRŽAVA. STIĆI ĆE IH KAD TAD BOŽIJA KAZNA DA ĆE SE O SVOM JADU ZABAVITI.

Name

NENA

02.06.2020 21:50

Pravda za Davida,pravda za sva zataskana ubistva

ODGOVORITE
Name

B. LUKA

03.06.2020 05:40

B. LUKU GUBE 100% RADI OVOG NERAZJAŠNJENOG SLUČAJA A I DRUGIH. KO GOD PROGOVORI OKO IZBORA I BANJA LUKE KAŽU B. LUKA I SNSD GUBI. NIJE NI ČUDO JER JE IZGUBLJENO TOTALNO POVJERENJE U VLAST.

ODGOVORITE
Name

Za banja luku

03.06.2020 15:41

Spremite se vi za izbore u novembru. Pogotovo gospodin Kovac i Perduv

ODGOVORITE