Оптужбе: Барселона сакрила резултате теста на корону?

Каталонски радио РАЦ1 у својој емисији "Ту дирас" у понедјељак навече је објавио да је фудбалски великан Барселона сакрио податке о зараженим члановима клуба на вирус корона, пренио је “Јутарњи лист”.

Вијести 02.06.2020 | 12:43
Оптужбе: Барселона сакрила резултате теста на корону?

Чини се да неки нису бирали средства кад је у питању био што бржи повратак нормалном начину животу, тренинзима и припремама за наставак првенства, па је доста запажено третирана вијест у шпанским медијима да је један гигант, попут Барселоне, наводно лажирао објаву о резултатима теста фудбалера на вирус ЦОВИД-19...

Наиме, клуб је наводно затајио информацију да су петорица играча клуба, као и двојица чланова стручног штаба, били позитивни на вирус на првом тесту који је направљен у клубу.

Ти играчи и чланови стручног штаба су се, по овим наводима, у међувремену излијечили и редовно тренирају с екипом од када је влада дала зелено свјетло да клубови могу почети с припремама у својим тренинг-центрима.

Оно о чему је нагласак био у радијској емисији, је потенцијална реакција Примере, односно њених челника и поставља се питање какве потенцијалне санкције могу очекивати у клубу од стране лиге.

Евидентно је, ако су информације истините, да су заобишли све прописане протоколе након избијања пандемије, те да нису поступили у складу с препорукама у кризној ситуацији.

Имена тих фудбалера нису споменута, али на радију су закључили да је та група играча сигурно у заостатку за осталима, јер су осјетљивији на повреде обзиром да су морали мировати најмање двије седмице.

Од оних који су тренутачно под "повећалом" су Ансу Фати, који има проблема с тетивом, те француски одбрамбени играч Самјуел Умтити, који се повриједио на првом тренингу.

(Јутарњи лист)

Коментари / 0

Оставите коментар