Optužbe: Barselona sakrila rezultate testa na koronu?

Katalonski radio RAC1 u svojoj emisiji "Tu diras" u ponedjeljak naveče je objavio da je fudbalski velikan Barselona sakrio podatke o zaraženim članovima kluba na virus korona, prenio je “Jutarnji list”.

Vijesti 02.06.2020 | 12:43
Optužbe: Barselona sakrila rezultate testa na koronu?

Čini se da neki nisu birali sredstva kad je u pitanju bio što brži povratak normalnom načinu životu, treninzima i pripremama za nastavak prvenstva, pa je dosta zapaženo tretirana vijest u španskim medijima da je jedan gigant, poput Barselone, navodno lažirao objavu o rezultatima testa fudbalera na virus COVID-19...

Naime, klub je navodno zatajio informaciju da su petorica igrača kluba, kao i dvojica članova stručnog štaba, bili pozitivni na virus na prvom testu koji je napravljen u klubu.

Ti igrači i članovi stručnog štaba su se, po ovim navodima, u međuvremenu izliječili i redovno treniraju s ekipom od kada je vlada dala zeleno svjetlo da klubovi mogu početi s pripremama u svojim trening-centrima.

Ono o čemu je naglasak bio u radijskoj emisiji, je potencijalna reakcija Primere, odnosno njenih čelnika i postavlja se pitanje kakve potencijalne sankcije mogu očekivati u klubu od strane lige.

Evidentno je, ako su informacije istinite, da su zaobišli sve propisane protokole nakon izbijanja pandemije, te da nisu postupili u skladu s preporukama u kriznoj situaciji.

Imena tih fudbalera nisu spomenuta, ali na radiju su zaključili da je ta grupa igrača sigurno u zaostatku za ostalima, jer su osjetljiviji na povrede obzirom da su morali mirovati najmanje dvije sedmice.

Od onih koji su trenutačno pod "povećalom" su Ansu Fati, koji ima problema s tetivom, te francuski odbrambeni igrač Samjuel Umtiti, koji se povrijedio na prvom treningu.

(Jutarnji list)

Komentari / 0

Ostavite komentar