Иновација студената која повезује људе широм свијета

Студенти завршних година Електротехничког факултета из Бањалуке направили су нову апликацију под називом "Сапутник" која је изазвала велико интересовање.

Република Српска 02.06.2020 | 08:42
Иновација студената која повезује људе широм свијета
Наиме, овом апликацијом повезују се особе које желе да путују.
 
"Особа која путује постави понуду превоза, уносећи почетни и одредишни град, вријеме поласка и сличне информације везане за путовање. Особа која тражи превоз креира потражњу превоза уносећи почетни, одредишни град и датум када жели да путује", објашњавају они.
 
Додају, оно што је карактеристично апликација аутоматски проналази поклапања двије објаве и спаја кориснике. 
 
 
"Нпр. уколико особа А путује из Бањалуке за Београд преко Бијељине, а особа Б путује из Добоја за Бијељину апликација це повезати те двије особе како би особа Б могла да путује са особом А", кажу они.
 
Да би корисницима апликације пружили прави угођај, могуће је размјењивање порука међу корисницима, такође информисати се о стању на путевима и граничним прелазима, радарима итд.. 
 
 
Оно што је битно, како кажу "творци" апликације, могуће је скинути са Гоогле Плаy сторе-а потпуно бесплатно и достопна је само за Андроид мобилне уређаје. Након преузимања апликације корисник може да се регистује или да се пријави помоћу фацебоок-а.
 
Апликација је намијењена свим особама које желе да имају друштво током путовања, да смање трошкове путовања и избјегну путовање аутобусима. Може се кориснити у читавом свијету, а не само у БиХ, подржава енглески језик што ће, како се надају студенти утицати на њену популарност. 
 
 
(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар