Inovacija studenata koja povezuje ljude širom svijeta

Studenti završnih godina Elektrotehničkog fakulteta iz Banjaluke napravili su novu aplikaciju pod nazivom "Saputnik" koja je izazvala veliko interesovanje.

Republika Srpska 02.06.2020 | 08:42
Inovacija studenata koja povezuje ljude širom svijeta
Naime, ovom aplikacijom povezuju se osobe koje žele da putuju.
 
"Osoba koja putuje postavi ponudu prevoza, unoseći početni i odredišni grad, vrijeme polaska i slične informacije vezane za putovanje. Osoba koja traži prevoz kreira potražnju prevoza unoseći početni, odredišni grad i datum kada želi da putuje", objašnjavaju oni.
 
Dodaju, ono što je karakteristično aplikacija automatski pronalazi poklapanja dvije objave i spaja korisnike. 
 
 
"Npr. ukoliko osoba A putuje iz Banjaluke za Beograd preko Bijeljine, a osoba B putuje iz Doboja za Bijeljinu aplikacija ce povezati te dvije osobe kako bi osoba B mogla da putuje sa osobom A", kažu oni.
 
Da bi korisnicima aplikacije pružili pravi ugođaj, moguće je razmjenjivanje poruka među korisnicima, takođe informisati se o stanju na putevima i graničnim prelazima, radarima itd.. 
 
 
Ono što je bitno, kako kažu "tvorci" aplikacije, moguće je skinuti sa Google Play store-a potpuno besplatno i dostopna je samo za Android mobilne uređaje. Nakon preuzimanja aplikacije korisnik može da se registuje ili da se prijavi pomoću facebook-a.
 
Aplikacija je namijenjena svim osobama koje žele da imaju društvo tokom putovanja, da smanje troškove putovanja i izbjegnu putovanje autobusima. Može se korisniti u čitavom svijetu, a ne samo u BiH, podržava engleski jezik što će, kako se nadaju studenti uticati na njenu popularnost. 
 
 
(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar