Црна Гора отвара три гранична прелаза са Србијом

Национално координационо тело за заразне болестидонело је одлуку да од 1. јуна, Црна Гора отвори све путне граничне прелазе према суседним државама.

Регион 31.05.2020 | 23:38
Црна Гора отвара три гранична прелаза са Србијом

Кључни критеријум за дозволу уласка је утврђена стопа активних случајева коронавируса мања од 25 на 100.000 становника у држави чији је странац резидент и у држави из које странац улази у Црну Гору.

Тако ће од поноћи бити отворени до сада затворени гранични прелази са Албанијом, Босном и Херцеговином, Србијом и Хрватском.

На овом списку су три гранична прелаза са Србијом: Ранче - Јабука, на путном правцу Пљевља - Пријепоље, Вуче - Годово на путном правцу Рожаје - Тутин, и Чемерно на путном правцу Пљевља - Прибој.

Многи су помислили да то значи потпуно отварање граница Србије и Црне Горе за несметан проток робе и путника, али то ипак није тако.

"На овим путним граничним прелазима саобраћај путника и робе одвијаће се у складу са важећим мерама НКТ, дакле и са мером донетом у четвртак којом је прописано да приликом уласка у Црну Гору мера карантина не прописује грађанима Црне Горе и странцима са сталним или привременим боравком у нашој земљи који улазе из држава стопе потврђених активних случајева инфекције корона вирусом мањом од 25 случајева на 100.000 становника са листе Института за јавно здравље као и страним држављанима који су резиденти држава са листе и улазе из држава са те листе", саопштено је из Владе Црне Горе.

Дакле, за грађане Србије и даље су неопходни тестови на корона вирус не старији од 72 сата или ће у супротном ићи у карантин. 

(Вијести.ме)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Xx

01.06.2020 05:04

Црногоски гадови. Ко це им доци на љетивање? Унистисе туристицки сезону. Себи највисе стете.

ОДГОВОРИТЕ