Зашто кријете убицу Александра Пантића?

Породица убијеног Александра Пантића, на одржаном протесту у центру Бијељине, упутила је захтјев судским органима, да оштећени у истражном процесу имају статус активног сарадника, јер, како истиче, једино на тај начин може се стати у крај селективној правди и прикривању доказа током истраге за убиство.

Република Српска 31.05.2020 | 16:15
Зашто кријете убицу Александра Пантића?

Од  ослобађајуће пресуде прошло је једанаест дана, а према ријечима породице  убијеног Александра Пантића, Тужилаштво се није обратило ни медијима, а ни њима, како би добили одговоре – ко штити убице Александра  Пантића. 

 “Мислим да то није зато што су на путу, како су се огласили у току седмице. Ја мислим да их није срамота, мислим да их боли гузица, јер не могу да вјерујем да се нико до сада није огласио.  Свима је јасно ко их штити, свима је јасно у овом граду, у овој држави да неко штити убице”, поручила је Александра Пантић, сестра убијеног Александра.

Истовремено породица Пантић је поново затражила  да се утврди тачно име и презиме особе која стоји иза прикривања доказа, уједно апелујући на комплетан правосудни систем да оштећени не смије бити искључени из кривичног процеса.

 “Оштећени у кривичном процесу морају имати права, а закон је писан тако да вас ставља у положај да немате право ни на шта. На овим грешкама се морамо учити и тај закон мора да буде промијењен”, каже  Данијела Пантић, сестра убијеног Александра.

Наредни протести биће организовани  идуће  седмице, а сестре убијеног Александра,  поручују да никада неће одустати од истине.

“Таман стајала сама... моје дијете ће бити жељно мајке, али  неће бити жељно слободе да каже за који клуб навија…Да ли је забрањено навијати за `Партизан`, јер се за то плаћа главом. Ако смо платили главом … нек буде посљедња”, нагласила је  Александра Пантић, сестра убијеног Александра.

 На одржаном протесту у центру града, могла се чути  порука иста, као и првог дана - породица Пантић  тражи да убице буду приведене пред лице правде и да се разоткрију имена оних који коче да истина угледа свијетлост дана.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Драган

31.05.2020 14:33

Док је Лукац министар ниједно убиство се неце ријестити као ни десетине до сада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колумбо

31.05.2020 14:42

Ето, све стима , супер дрзава , нема криминала, болнице лете ко млда код Кусте , премијери краду и пусте их из затвора, људе убијају и ниста, супер дрзава....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муса

31.05.2020 15:44

Александра драго дијете, твој најближи род је инволвиран у структуре ове власт.Кад је убијен мали Драгичевић, он је ћутао јер се то десило далеко( у Бањој Луци),кад се ово десило твом Саши он исто ћути.Исти онај што штити убице Драгичевића, штити и Сашине убице, бојим се да сте закаснили са борбом. Касно је за све!

Name

Лакташи

31.05.2020 14:47

Устајмо браћо са свиб страна дозлогрдило је багру гледати шта нам раде . Кренули су и убиства да рјешавају са прекрсајним налогом ,банана Дудук дезертер дрзава .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покој души Александра

31.05.2020 15:03

Значи, поткивање у Бијељини навелико. Срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишо

31.05.2020 18:14

Овај злотвор баја и усташка унука Бисерка морају пред народни суд они су све опљачкали отели обезвредили своје намирили и сада се шпрдају са нсрофом. Од покрадених и отетих пара купује папке као на пијаци и смију се народу из дана у дан. Поставе билмеза тупсвог за такозваног преседника владе а подупру га лопужом криминалцем Ђокичем и осталим показујучи нам да смо ми њихове играчке. Ово че трајати док СВИ не изађемо и не похапсимо ову мафију.

Name

Адвокат

31.05.2020 15:51

Само нека адвокат поразговара са својим брањеницима и све ће бити јасно. Неки од окупљених су и активни судионици догађаја и заступа их исти адвокат који заступа и првооптуженог. Реците ви (Гробар) који сте учествовали - ко је ударио Салета. Правда за Салета!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

31.05.2020 16:08

Александра ти си херој, убице и судије су кукавице зато се крију. Правда за све зртве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даца

01.06.2020 11:40

Разговор сведока напада са њиховим адвокатом јесте потенцијално један од начина сазнавања детаља самог догађаја. Али и птице на грани на грани знају, а камоли адвокати да суд не цени изјаве сведока као потпуно веродостојне, него конкретне материјалне доказе.Њих прибавља тужилаштво.

Name

Опозиција

31.05.2020 17:07

Боље је прицекати изборе и гласати за опозицију негу ту правити протесте ко у УСА .Нисмо ми нецивилизовани ко американци.

ОДГОВОРИТЕ