Zašto krijete ubicu Aleksandra Pantića?

Porodica ubijenog Aleksandra Pantića, na održanom protestu u centru Bijeljine, uputila je zahtjev sudskim organima, da oštećeni u istražnom procesu imaju status aktivnog saradnika, jer, kako ističe, jedino na taj način može se stati u kraj selektivnoj pravdi i prikrivanju dokaza tokom istrage za ubistvo.

Republika Srpska 31.05.2020 | 16:15
Zašto krijete ubicu Aleksandra Pantića?

Od  oslobađajuće presude prošlo je jedanaest dana, a prema riječima porodice  ubijenog Aleksandra Pantića, Tužilaštvo se nije obratilo ni medijima, a ni njima, kako bi dobili odgovore – ko štiti ubice Aleksandra  Pantića. 

 “Mislim da to nije zato što su na putu, kako su se oglasili u toku sedmice. Ja mislim da ih nije sramota, mislim da ih boli guzica, jer ne mogu da vjerujem da se niko do sada nije oglasio.  Svima je jasno ko ih štiti, svima je jasno u ovom gradu, u ovoj državi da neko štiti ubice”, poručila je Aleksandra Pantić, sestra ubijenog Aleksandra.

Istovremeno porodica Pantić je ponovo zatražila  da se utvrdi tačno ime i prezime osobe koja stoji iza prikrivanja dokaza, ujedno apelujući na kompletan pravosudni sistem da oštećeni ne smije biti isključeni iz krivičnog procesa.

 “Oštećeni u krivičnom procesu moraju imati prava, a zakon je pisan tako da vas stavlja u položaj da nemate pravo ni na šta. Na ovim greškama se moramo učiti i taj zakon mora da bude promijenjen”, kaže  Danijela Pantić, sestra ubijenog Aleksandra.

Naredni protesti biće organizovani  iduće  sedmice, a sestre ubijenog Aleksandra,  poručuju da nikada neće odustati od istine.

“Taman stajala sama... moje dijete će biti željno majke, ali  neće biti željno slobode da kaže za koji klub navija…Da li je zabranjeno navijati za `Partizan`, jer se za to plaća glavom. Ako smo platili glavom … nek bude posljednja”, naglasila je  Aleksandra Pantić, sestra ubijenog Aleksandra.

 Na održanom protestu u centru grada, mogla se čuti  poruka ista, kao i prvog dana - porodica Pantić  traži da ubice budu privedene pred lice pravde i da se razotkriju imena onih koji koče da istina ugleda svijetlost dana.

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Dragan

31.05.2020 14:33

Dok je Lukac ministar nijedno ubistvo se nece rijestiti kao ni desetine do sada

ODGOVORITE
Name

Kolumbo

31.05.2020 14:42

Eto, sve stima , super drzava , nema kriminala, bolnice lete ko mlda kod Kuste , premijeri kradu i puste ih iz zatvora, ljude ubijaju i nista, super drzava....

ODGOVORITE
Name

Musa

31.05.2020 15:44

Aleksandra drago dijete, tvoj najbliži rod je involviran u strukture ove vlast.Kad je ubijen mali Dragičević, on je ćutao jer se to desilo daleko( u Banjoj Luci),kad se ovo desilo tvom Saši on isto ćuti.Isti onaj što štiti ubice Dragičevića, štiti i Sašine ubice, bojim se da ste zakasnili sa borbom. Kasno je za sve!

Name

Laktaši

31.05.2020 14:47

Ustajmo braćo sa svib strana dozlogrdilo je bagru gledati šta nam rade . Krenuli su i ubistva da rješavaju sa prekrsajnim nalogom ,banana Duduk dezerter drzava .

ODGOVORITE
Name

Покој души Александра

31.05.2020 15:03

Значи, поткивање у Бијељини навелико. Срамота!

ODGOVORITE
Name

Мишо

31.05.2020 18:14

Овај злотвор баја и усташка унука Бисерка морају пред народни суд они су све опљачкали отели обезвредили своје намирили и сада се шпрдају са нсрофом. Од покрадених и отетих пара купује папке као на пијаци и смију се народу из дана у дан. Поставе билмеза тупсвог за такозваног преседника владе а подупру га лопужом криминалцем Ђокичем и осталим показујучи нам да смо ми њихове играчке. Ово че трајати док СВИ не изађемо и не похапсимо ову мафију.

Name

Advokat

31.05.2020 15:51

Samo neka advokat porazgovara sa svojim branjenicima i sve će biti jasno. Neki od okupljenih su i aktivni sudionici događaja i zastupa ih isti advokat koji zastupa i prvooptuženog. Recite vi (Grobar) koji ste učestvovali - ko je udario Saleta. Pravda za Saleta!

ODGOVORITE
Name

Rale

31.05.2020 16:08

Aleksandra ti si heroj, ubice i sudije su kukavice zato se kriju. Pravda za sve zrtve.

ODGOVORITE
Name

Daca

01.06.2020 11:40

Razgovor svedoka napada sa njihovim advokatom jeste potencijalno jedan od načina saznavanja detalja samog događaja. Ali i ptice na grani na grani znaju, a kamoli advokati da sud ne ceni izjave svedoka kao potpuno verodostojne, nego konkretne materijalne dokaze.Njih pribavlja tužilaštvo.

Name

Opozicija

31.05.2020 17:07

Bolje je pricekati izbore i glasati za opoziciju negu tu praviti proteste ko u USA .Nismo mi necivilizovani ko amerikanci.

ODGOVORITE