Вукашиновић открио како је зарадио свој први новац

Доктор за рокенрол Милић Вукашиновић први новац зарадио је још 1962. године на сарајевским игранкама тако што је заједно са својим другарима наплаћивао улазнице за свирке које су правили.

Забава 31.05.2020 | 13:17
Вукашиновић открио како је зарадио свој први новац

Док је евоцирао успомене на тај период живота, музичар је истакао да је тада са својим друштвом на нашим просторима поставио темеље естрадног менаџерства. Ипак, највећи џепарац зарадио је у главном граду Велике Британије, где је живео у периоду од 1971. до 1974. године.

 У Лондону сам радио по неколико послова, а први је био истоваривање шлепера пуних кутија са робом. То ми је доносило двадесет фунти недељно. Међутим, само су срећници могли добро да зараде од тог посла јер је од педесет момака по доласку шлепера само нас десетак добијало шансу да ради. Зато сам физикалисао само три месеца - открио је Милић и потом описао где је наставио с послом.

- Прешао сам у познати "Хард рок кафе". Тамо сам радио два посла у везаној смени. Од шест до десет ујутро прао сам подове, а потом био "бусбоy" - такозвани момак за све. Помагао сам конобарицама, шанкерима, радио у кухињи... Свака друга реченица коју су ми упућивали била је: "Мич, донеси салату, хамбургер..." На том месту зарађивао сам двадесет пет до тридесет фунти месечно - завршио је своја сећања на први посао жива легенда домаћег рока.

Духовити Сарајлија тврди да је у свом граду био популаран и пре појављивања електронских медија. - Још као тинејџер, где год да сам свирао, девојке су долазиле да ме слушају и гледају, јер сам био најлепши и најбољи забављач. Телевизија ми није била потребна да бих постао популаран, а камоли Бијело дугме, у којем сам касније наступао - у свом стилу описао је Вукашиновић.

Извор: Курир.рс Фото: принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар