Vukašinović otkrio kako je zaradio svoj prvi novac

Doktor za rokenrol Milić Vukašinović prvi novac zaradio je još 1962. godine na sarajevskim igrankama tako što je zajedno sa svojim drugarima naplaćivao ulaznice za svirke koje su pravili.

Zabava 31.05.2020 | 13:17
Vukašinović otkrio kako je zaradio svoj prvi novac

Dok je evocirao uspomene na taj period života, muzičar je istakao da je tada sa svojim društvom na našim prostorima postavio temelje estradnog menadžerstva. Ipak, najveći džeparac zaradio je u glavnom gradu Velike Britanije, gde je živeo u periodu od 1971. do 1974. godine.

 U Londonu sam radio po nekoliko poslova, a prvi je bio istovarivanje šlepera punih kutija sa robom. To mi je donosilo dvadeset funti nedeljno. Međutim, samo su srećnici mogli dobro da zarade od tog posla jer je od pedeset momaka po dolasku šlepera samo nas desetak dobijalo šansu da radi. Zato sam fizikalisao samo tri meseca - otkrio je Milić i potom opisao gde je nastavio s poslom.

- Prešao sam u poznati "Hard rok kafe". Tamo sam radio dva posla u vezanoj smeni. Od šest do deset ujutro prao sam podove, a potom bio "busboy" - takozvani momak za sve. Pomagao sam konobaricama, šankerima, radio u kuhinji... Svaka druga rečenica koju su mi upućivali bila je: "Mič, donesi salatu, hamburger..." Na tom mestu zarađivao sam dvadeset pet do trideset funti mesečno - završio je svoja sećanja na prvi posao živa legenda domaćeg roka.

Duhoviti Sarajlija tvrdi da je u svom gradu bio popularan i pre pojavljivanja elektronskih medija. - Još kao tinejdžer, gde god da sam svirao, devojke su dolazile da me slušaju i gledaju, jer sam bio najlepši i najbolji zabavljač. Televizija mi nije bila potrebna da bih postao popularan, a kamoli Bijelo dugme, u kojem sam kasnije nastupao - u svom stilu opisao je Vukašinović.

Izvor: Kurir.rs Foto: printscreen

Komentari / 0

Ostavite komentar