Које све криминалне радње је пропустило Тужилаштво БиХ?!

Не осјећам се сигурно, каже главна државна тужитељка. Коначно може донекле разумјети посебну несигурност хиљада оних који су остали без посла широм Босне и Херцеговине, који су штрајковали глађу, смрзавали се на улицама тражећи правду, који су страховали за голу егзистенцију својих породица, док су тужилаштва амнестирала актере пљачкашке приватизације, отимачине фирми, међународног прања новца, пљачке буџета јавним набавкама, све оно што можемо карактерисати као „удружени вишенационални криминални подухват“.

Босна и Херцеговина 30.05.2020 | 20:53
Које све криминалне радње је пропустило Тужилаштво БиХ?!

Ако се не може сјетити о чему говоримо подсјетићемо на неколико насумичних примјера, неколико од стотине сличних.

- Као што може и треба саслушати Милорада Додика након јавног признања да МУП РС нелегално прислушкује одабране особе, државно или било које тужилаштво би морало истражити на који начин је групација Станић-инвест ( сада "Са Дагитим") блиска ХДЗ-у БиХ издејствовала одлуку Уставног суда БиХ да им Агенција за приватизацију исплати десет милиона марака као одштету што им је раскинут уговор о приватизацији Фереолектра. Нису поштовали приватизациони уговор, а Феролектро су користили за профит без инвестирања, отпуштајући при томе раднике.

- Прошло је седам година откако су Владимир Романов и његова „Укио група“ побјегли из БиХ однијевши из фирми „Бирач“ и „Алумина“ милијарду марака. Због те пљачке нико није завршио иза решетака. Романов је ван домета органима гоњења, али његови сарадници из Републике Српске и даље уживају у слободи, док се упоредо главна тужитељка Тадић састаје у зворничким ресторанима са актерима пљачке.

- Сјећате ли се афере „ Гибралтар“? Десетак ухапшених, громогласне најаве из тужилаштва о посједовању непобитних доказа о организованој групи и протиправној користи у милионима евра, међународном криминалу, прању новца.

Оптужница се захваљујући „грешкама“ тужитељке Драгице Глушац свела на  215 хиљада КМ и три оптужена. Бивши руководиоци ХТ Мостар Стипе Прлић и Зоран Бакула те директор маркетиншке агенције С.В.-РСА Невен Куленовић су потом ослобођени кривице. О афери и другим актерима више ни ријечи из тужилаштва. 

- Журнал је барем повремено, а тужилаштва никако нису, пажњу посветио својеврсном параленом платном систему којег су успоставили приватизациони фондови и њихова друштва, путем дионица приватизованих фирми, гдје велике своте новца циркулише „на црно“.

На сцени је и међународно вишемилионско прање новца. Очито су (са)учесници са разном политичком позадином превелике „рибе“ за тужилачку интервенцију.

- Послови Николе Шпирића и даље су тужилачки табу. Због различитих коруптивних радњи Николи Шпирићу и његовој породици забрањен је улазак у САД, али и поред бројних доказа за тужилаштва нема ништа сумњиво у процесу куповине Шпирићевог стана у Бечу, плаћању радова на кући у Дрвару из интервентних буџетских средстава, кривотворење закључака парламентарне Комисије за надзор Обавјештајно-сигурносне агенције БиХ у вријеме афере „Ушће“... Довољно? За тужилаштво не...

- Кратко је трајало вјеровање да ће Тужилаштво БиХ истражити случај трговине дипломама широм БиХ. У ствари, јесу истраживали ко су извори новинарима Журнала. Након тог несупјешног покушаја, истрага је обустављена...

- Сјећате ли се афере „Пандора“? Она више није интересантна ни бившем директору УИО Кемалу Чаушевићу којем се тобоже суди, док су сви остали актери, њих 55 увелико враћени на радна мјеста, а криминал „тежак“ неколико милијарди сведен на два регистратора.

Од свега се одустало након спознаје да је у позадини „свето политичко тројство“ ХДЗ БиХ, СНСД и СДА.

Подсјетимо и на „нестанак“ 53 тоне дувана заплијењеног у акцији Тужилаштва БиХ, потом својеврсне приватизације „Путева РС“ од стране директора Ненада Нешића, или благо речено сумњивог уговора о изградњи ТЕ Угљевик који је Влада РС потписала са руским бизнисменом Рашидом Сердаровим. 

Никада државно тужилаштво нису заинтересовали бројни им достављени докази о лажирању избора, од „гласања“ умрлих, накнадног уписивања празних гласачких листића до фризираних бирачких спискова. Зар да се замјере наведеном тројству?

Томови би се могли исписати са само кратким описима шта су све могла, а нису истражила тужилаштва у БиХ до појаве пандемије, а још један том само за оно што се дешавало у јавним набавкама током два мјесеца проглашења природне несреће, односно ванредног стања у Републици Српској.

Злоупотребе донација за Сребреницу, „бизнис“ Ранка Шкрбића, изградња Андрићграда, послови штампања бх. пасоша, приватизација бањалучке пиваре, Бобар банка, Павловић банка, Криваја, Враница, Хидроградња, Шипад, разне концесије, Претис, Алуминиј, Шуме Херцег-Босне, Витезит, убиства Давида Драгичевића и Џенана Мемића, много тога уназад до случајева Херцеговачке банке, афере „Рекет“ и изградње зграде Владе РС чијим се непроцесуирањем правосуђе потом предало политичкој доминацији.

Изузетак је истина, оптужница против бившег министра безбједности и државног парламентарца Драган Мектића подигнуте из само једног разлога, што им је јасно и гласно више пута изговорио све горе написано.

(зурнал.инфо)

Коментари / 57

Оставите коментар
Name

Е гисоођо!

30.05.2020 19:28

Ста прицате брез везе, сви сте ви исти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИХа

30.05.2020 20:24

ТРЕБА РЕСЕТОВАТИ ЦЈЕЛИ СИСТЕМ

Name

професор

30.05.2020 20:33

Поред неколицине од набројаних подвига мозе ли ми неко од Вас навести ста је господин Додик добро урадио за градјане РС, градјане БиХ осим сто је напунио дзепове своје и својих сестрица, братица, кумица и дугмица, узгред униставајуци све око себе..?

Name

фикција

30.05.2020 23:03

Ако је пропустило тужилаштво значи да нису криминалне радње, него само нечији пусти снови и фикције.

Name

Сале

31.05.2020 05:19

Е због ових "брез везе" паметњаковица и слицних њуски нам и јесте овако. Па како рођак сви исти, 5 прстију на руци једног цовијека па разлицити?

Name

Гаго

31.05.2020 08:06

Хапсите и нас из РС,насе политицаре,нисмо ни ми сугави...

Name

Оле

31.05.2020 08:23

Кадија те тужи - кадија ти суди!!!

Name

ваљда је сада јасно

30.05.2020 19:32

Свима у БИХ какви криминалци нас стите и владају и пљацкају 30 година наравно уз подрску Судова и Судија који дијеле пљацку скупа са политицарима,срамота за нормалан свијет ако га има.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гастарбеитер

31.05.2020 05:33

БРАВО Све је тако.

Name

Брдјанин

30.05.2020 19:32

Овдје висе избори немају смисла него револуција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

30.05.2020 19:34

Страшно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

30.05.2020 19:34

Бурле је направио Криминала пет пута висе од остали.Цовиц му је брат и он је Кримос прве лиге.Њих двојица су ово смислиланза Новалица и наредили оној Фукси из Зивиница да ухапси Новалица.Сто није Мату из Звиница ставила у Хапс.Родо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема шансе

30.05.2020 19:36

Нема шансе да у затвору не заврше управо Никола Шпирић, Ранко Шкрбић, Ненад Нешић , ту је 200 посто доказан криминал и само је питање кад ће се извући из ладице предмети ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

кмкок

31.05.2020 08:10

За Доду су они мале маце или колатерална стета... ста је тај кеса накрао то је теско и побројати поготово кад се узме у обзир да сви ови горе набројани без његове дозволе (тј. пинке за сефа) не би смјели ни могли било ста украсти...

Name

Ре

31.05.2020 08:56

Како кад је у судству њихов кадар из странака?

Name

лудило

30.05.2020 19:36

Назирели се када би ова тројица могла добити отказ у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

30.05.2020 19:38

Све се своди на следеце:од кривицних пријава немас ниста.Све док неко из врха власти не буде осудјен и да га видимо у затвору,овде напретка нема.Јер ста вриједи пријава кад се судство њихово,и предмет пада на суду,ту нема прице...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мими53

30.05.2020 19:39

ИСПАДЕ ДА ЈЕ ЛАКСЕ ПОБРОЈАТИ КОРЕКТНЕ И ЗАКОНСКИ ВАЉАНЕ УГОВОРЕ ,ТРАНСАКЦИЈЕ И СЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре мими53

31.05.2020 12:49

Гдје си ти видио законски урадјен тендер?! Ни марка из било којег будзета за било који институцију не оде без добре "припреме" тендерске документације, техницких карактеристика опреме и опстих услова тендера прилагодјених некој фирми подобној за реализацију...

Name

Тривун

30.05.2020 19:47

Међу наведеним криминалом нема Рудника угља Станари чија имовина је по одлуци Владе, којом је предсједавао Баја Први Силни, без накнаде пренешена Хамовићевом ЕФТ а овај заложио као гаранцију посла са Кинезима. Та имовина се врло лако може вратити у власништво РС без штете за кинеског партнера и из тог основа учествовати у подјели добити. Међутим, нико од опозиционих нема вољу ухватити се у коштац са ти пеоблемом: или не знају или су и они купљени. Штета, прокоцкаше такав национални ресурс!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Тривун

30.05.2020 20:20

Тривуне,неко вец уцествује у подјели добити,не моземо сви дијелити.

Name

Дан

30.05.2020 19:52

Стока похлепна.. Кад тад ће имати да размишља ју шта и зашто су радили. Неби им нико нормалан био у кожи? Стиче их стиће, сваког је, па ће и гамад незаситу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

30.05.2020 19:59

Нема нама спаса без три глогова колца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

30.05.2020 20:06

У РС ИНТЕГРАЛ ИЗВУКАО ПРЕКО МИЛИЈАРДЕ МАРАК А И НИКОМ НИСТА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тврда линија

31.05.2020 05:39

Па ништа, није кум дугме.

Name

ИМАЛ МЕНЕ ТУ

30.05.2020 20:15

Кад је Спириц куповао ауди О7, висе него је јасно било да је криминал , Марковицки стан платиле робне резерве и ником ниста, Интеграл сваки тендер подине цијену неколико пута и ником ниста..........итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаја

30.05.2020 20:16

Поцело јееееееееее Додиковци тик так....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Три Амигоса

30.05.2020 20:21

Ова три Амигоса умјесто да помазу народу као у филму истог назива, они покрадосе бога оца и јос увијек им је мало, па не могу да вјерујем да им није доста пљацке 25 година, да се нису обезбједили довољно, па сљедецих 5 генерација им потросити не могу паре, а њима мало!!! Само револуција помазе, а цитав свијет тренутно води битку против влада и политицара, зато народе мислим да је вријеме да ова три амигоса оду са сцене политицке заувијек!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

30.05.2020 21:59

Ма сад би Три Амигоса можда и хтјели поштено,накрали се за 7 кољена,али ови мањи амигоси испод њих тек дослии на ред да пљацкају. Нове младе наде које су ти људи одгојили и усмјерили су спремне да безоцно пљацкају,њихов вакат досао,а ови старији ментори сад по дрзавним и ентитеским скупстинама глуматају моралне величине,за 7000км мјесецно.

Name

Светац

30.05.2020 20:21

Све су то профитери на рацун дрзаве отудјили милијарде и милијарде и сада их неке будале или профитри као и они бране а незнају да својој дјеци и унуцима загорцавају судбину зивотну .ово нема нигдје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

30.05.2020 20:26

Не помазу овде лисице у рјесавању проблема , само омца или мац бато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Револуција

30.05.2020 20:26

Револуција

ОДГОВОРИТЕ
Name

МГ

30.05.2020 20:29

МГ ( ТЕГЕЛТИЈА) ИЗ ФОНДА СОЛИДАРНОСТИ ЗА ПОПЛАВЕ ПРЕКО МГ-МИНДА ИЗВУКАО ПРЕКО СТО МИЛИОНА МАРАКА . ТО СЕ СВЕ ЗНА И НИКОМ НИСТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре мг

30.05.2020 21:22

А колико је спириц извукао преко мг минда то само виле знају.

Name

Нерко

30.05.2020 20:32

Мисљења сам да особе у дрзавном тузиластву или судије уопсте морају да буду неутралне и да не буду цлан нити једне партије,ако је то и како могуце. Ја ето као обицни лаик мислим да је то најпаметније..

ОДГОВОРИТЕ
Name

професор лоповије

30.05.2020 22:42

СПИРКЕ , ОН ЈЕ ДОНИО ФИНАНСИСКУ КОРОНУ У ДРЗАВНЕ ОРГАНЕ БИХ ! КОЛИКО ЈЕ САМО УЗЕО ОД МАРИНКОВИЦ-ЦОМЕРЦ И БИМАЛА -БРЦКО И ОСТЕТИО БУДЗЕТ БИХ, А ОД МГ-МРКОЊИЦ ? БОГ САМО ЗНА! А КАД ТРЕБА ДА СЕ ПРОЛОНГИРА ПЛАЦАЊЕ ПДВ ДО КРАЈА МЈЕСЕЦА ОН ЈЕ ПРВИ ПРОТИВ ,

Name

Мичко

30.05.2020 20:36

Бог сами зна колико се пара опрало на градњи саобрацајница или на аутопутевима или слицно Ове само јаки протести и сила мозе отјерати. Они це радје испровоцирати рат него добровољно напустити власт. Осјетили да немају подрску народа који су гласали за њих до сада па најрадје би да не буде никако избора. ПРОТЕСТИ НАРОДЕ.ИЗАДЈИМО СВИ НА ПРОТЕСТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.05.2020 21:26

Гурнули би народ у рат само да остану на власти на све су спремни.

Name

пепељаре

30.05.2020 20:53

Интеграл је продавао ВЛАДИ РС-А ПЕПЕЉАРЕ по 1000км па ником ниста , мозе се само замислити колико се ту у изградњи зграде украло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

30.05.2020 21:19

Ух,много се ту "зарадило", кад се само сјетим,лијепа времена.....

Name

Борис

30.05.2020 21:07

Ничија није до зоре сијала па неће ни њихова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад Додик

30.05.2020 21:52

Кад ми додјете под сатор, има да гори...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

30.05.2020 21:53

Несто је труло у дрзави Данској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

31.05.2020 06:47

Овдје је трула цијела Данска, све институције.

Name

цупс

31.05.2020 00:19

Тузиластво захтијева све да буду странци јер један нас цовјек је довољан да манипулисе толико да ниста не функционисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радите нешто или ванка

31.05.2020 03:50

Инцко изгледа сарађује са њима. Прима толику плату и ништа не ради. Ја не знам шта ће он ту. Нек иде, народ ће онда све ријешити. Стално се вади на демократију и пасивност народа. Треба почети од главе, па кренути доле док се све не ресетује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

31.05.2020 05:49

ови криминалци тјерају народ да носи маске. Њима је лако, они су навикли, на маске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојдо

31.05.2020 06:00

У добоју само када би радили свој посао правосудни органи,сипа и ова обична корумпирана полиција.требали би похапсити читаву градску управу и 9нда остале редом лопове и ухљебе!народ то зна...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Бојдо

31.05.2020 12:53

Па не раде они за народ вец за те лопове...није их народ поставио на функције,вец политицари зато их и не дирају...

Name

31.05.2020 06:05

Сви они КОИ убијају овај народ своим не одговорним поступцима требали би да мало себе преиспитају, дали заслужују да буду сигурни и слободни и ако су недодирљиве од Бога се не могу ни сакрити ни сачувати, све зарађено дође на наплату па кад тад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

31.05.2020 06:29

МЕКТИЦ ЈЕ ЦАР СА ДРАСКОМ ВУКАНОМ ЈЕЛЕНОМ СТАНИЦЕМ ИСТЈЕРАТИ ПРАВДУ ДО КРАЈА НАРОД ИХ ОБОЗАВА НАСИ ХЕРОЈИ ЗА ПРАВДУ НАРОДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Хоод

31.05.2020 06:52

Угледате се на случај корупције у Сингапуру,када су у једном дану ухапсили 142 политичара и бизнисмена ради корупције и постали једна од најбогатијих земаља са 1% инфлацијом,незапосленошћу,.... Ако у опште имамо овакву жељу ,свијест и снагу да овако нешто учинимо! Можда смо сви корумпирани и ментално напети,погледајте само "скоро јавни начин прикупљања пара од дрого" код стадиона Борца у бања луци....неко се "лудим прави" и као да се ово незна......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тањиц Севалија

31.05.2020 07:56

ПОЗИВ СВИМ БОСАНСКОМ ПАТРИОТАМА ДА ОДМАХ И ХИТНО ПОЦНУ СЕ ОКУПЉАТИ ИСПРЕД ТУЗИЛАСТВА БИХ И СИПЕ У САРАЈЕВУ И ДА ТРАЗЕ ДА СЕ СВИ АКТЕРИ СВИХ АФЕРА ХИТНО УХАПСЕ: АФЕРА АЛУМИНИЈУМ, ШАТОРИ, РЕСПИРАТОРИ У РС И ДРУГЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

БК

31.05.2020 12:13

Слажем се ако има основа ,???

Name

БК

31.05.2020 12:11

ЈЕДИНИ ЧОВЈЕК КОЈИ СЕ БОРИ СВОМ СНАГОМ И НЕДА ДА СЕ РС УТОПИ У БХ ТО ЈЕ МИЛЕ ДОДИК ЉУДИНА. ОСТАЛЕ СТВАРИ НЕБИХ САДА КОМЕНТАРИСАО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко83

31.05.2020 12:27

Док ми не одемо масовно стотину хиљада на улицу ништа се промјенит неће. Лопови ће красти а обићан народ ће чекати минималне плате

ОДГОВОРИТЕ
Name

мф

01.06.2020 08:58

А ми луди градани цемо опет гласати за ова три монструма

ОДГОВОРИТЕ