“Сребрена малина” није платила ПДВ за респираторе

Фирма “Сребрена малина” није платила ПДВ за респираторе, који су у Федерацију БиХ (ФБиХ) стигли из Кине, рекао је портпарол Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ Ратко Ковачевић.

Босна и Херцеговина 30.05.2020 | 16:14
“Сребрена малина” није платила ПДВ за респираторе

Ковачевић је навео да “Сребрена малина” тренутно дугује УИО ПДВ за април у износу нешто већем од 472.000 КМ.

“Уколико се уплата изврши данас, биће прокњижена на картици обвезника у понедјељак иза 9.00 часова. Дакле, данас и сутра у току дана неће бити никаквих промјена више”, рекао је Ковачевић за Н1.

Према његовим ријечима, 20 респиратора налази се на Аеродрому у Сарајеву.

“Такође, додатних 20 респиратора се налази на Аеродрому Сарајево под царинским надзором и они ће бити пуштени кад `Сребрена малина` плати увозне дажбине, тачније ПДВ у износу од 265.131 КМ”, појашњава Ковачевић.

Федерални премијер Фадил Новалић, суспендовани директор Федералне управе цивилне заштите Фахрудин Солак и власник предузећа “Сребрена малина” Фикрет Хоџић, предати су јуче у надлежност Тужилаштва.

Портпарол Тужилаштва Борис Грубешић рекао је јутрос да тужилачки тим ради и да би током дана требало би да буде донесена одлука да ли ће за Новалића, Солака и Хоџића бити затражен једномјесечни притвор или ће бити пуштени на слободу.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Тртмрт

30.05.2020 15:14

Стрпајте га у затвор и одузмите имовину. Како сви морају у БХ платити пдв до 10 у мјесецу инаце драстицне казне..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рад

30.05.2020 16:14

Мене занима могу ли се ти респиратори вратит.У нормалној трговини ако купис телевизор и ако је неисправан мозес га вратит.У овом слуцају нико не спомиње поврат новца.Знаци осудите ме ал паре је појела маца..

Name

приватник

30.05.2020 16:27

Увозни ПДВ се мора платити одма, али треба платити и 10% царине

Name

одговорност

30.05.2020 17:36

Шта је са покретном болницом, да се испита под хитно.Нема друге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имт

30.05.2020 18:54

Ови из УИО су такођер имали пропуста приликом самог увоза.Приликом царињења роба подноси се цар.документација ЈЦИ гдје стоје износи које је увозник дузан платити држави.Рок плаћања је осам дана и том приликом је шпедитер дужан назнаћити број банковне гаранције с чиме се држава осигурава да ће бити плаћене дажбине према држави.Како у УИО има превише криминала и корупције показује чињеница да су увозници дужни на стотине милиона КМ што указује на то да је то чист криминал и зато постоји сумња да су и они упетљани у то.

ОДГОВОРИТЕ