Зграда хрватског дома у бојама америчке заставе

Зграда хрватског дома херцега Стјепана Косаче у Мостару синоћ је у бојама америчке заставе, уз натпис “Заједно против корупције”, јавља Хрватски Медијски Сервис.

Босна и Херцеговина 30.05.2020 | 11:47
Зграда хрватског дома у бојама америчке заставе

Овај чин тумачи се као израз подршке америчком Стејт департменту и Мајку Помпео који је бившег посланика у Представничком дому Парламента БиХ и г. секретара Странке демократске акције (СДА) Амира Зукића ставио на америчку “црну листу” и забранио му улазак у Сједињене Америчке Државе због, како је образложено “умјешаности у значајну корупцију”.

– Ова корупција представљала је подривање владавине закона и јавних институција у БиХ. Корупција наноси значајну штету економији, друштву и сигурности, омогућава организовани криминал, те подрива повјерење у владавину закона и власт, што утиче на безбједносне, економске и спољнополитичке националне интересе САД, а вјерујемо, и на исте интересе партнерских држава попут Босне и Херцеговине – поручили су из Амбасаде САД.

– Када државни секретар прибави вјеродостојне податке о томе да је службеник директно или индиректно укључен у значајну корупцију или грубо кршење људских права, дужан га је ставити на листу или идентификовати тог службеника и чланове његове уже породице у складу с одјељком 7031(ц), јавно или приватно. Уопштено говорећи, када је особа стављена на листу у складу с одјељком 7031 (ц), та особа неће добити визу за путовање у Сједињене Америчке Државе – појаснили су, из амбасаде.      

(Агенције)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Циници...

30.05.2020 09:55

Све вам се даје, а ви глупи ко ноћ. Багро коцкаста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алберт Пајк

30.05.2020 10:00

Стварно која патетика...људи опљацкали сву БиХ...све унистили и написали ово....против корупције!

ОДГОВОРИТЕ
Name

фебо

30.05.2020 10:30

Кладионицарска мафија слави ...овај лик је покренуо у парламенту закон о кладионицама а мафији није то одговарало па су га унистили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако

30.05.2020 10:42

Кад Цовињу забране улаз у САД, хоце ли опет бити застава?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко89

30.05.2020 11:14

Нема лицемјернијег народа и подмуклијег од они камењарских ХДЗ оваца. Промицатељи европских вриједности,да није залосно било би смијесно. Радио сам доста са њима далеко им кућа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоонер

30.05.2020 11:57

Охо, ниско и подло. Јесу у замаху али овакве ствари се углавном врате као бумеранг у главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тужно

30.05.2020 12:28

Читам ове коментаре и бринем се ...... реално дали смо толико глупи, није ни чудо што нас опљачка сваки глупан...... побогу људи, ...то је трачак наде за градјане...... држава га пусти а амер каже "глупи народ можете лагат ал мене не идеш на црну листу да си у уса све би ти одузели" ..... а наш народ му ради за 150евра, скупља гласове и аплаудира, ..... И ЈОШ СЕ СВАЂА СА СВИМА КАКО МУ ЈЕ ШЕФ ДОБАР ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазима никад краја

30.05.2020 19:55

Кад ово процитате планета се окреце наопако.Види се јасно ко је лопов,да је то ХДЗов Возд Цовиц Покраде стотине милиона и његово судјење се заврси тако сто нестадосе документи у путу од кантоналног суда до суда БИХ где је требало да се процесуира тај криминалац.Јасно је да би се он сада радо увукао САД у дупе да га они добро не познају како се бави криминалом и лоповлуком.Занадати се је да це и он брзо бити уписан на ту црну листу коју сад хвали,а из оцију му вири криминал.

ОДГОВОРИТЕ