Zgrada hrvatskog doma u bojama američke zastave

Zgrada hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru sinoć je u bojama američke zastave, uz natpis “Zajedno protiv korupcije”, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Bosna i Hercegovina 30.05.2020 | 11:47
Zgrada hrvatskog doma u bojama američke zastave

Ovaj čin tumači se kao izraz podrške američkom Stejt departmentu i Majku Pompeo koji je bivšeg poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i g. sekretara Stranke demokratske akcije (SDA) Amira Zukića stavio na američku “crnu listu” i zabranio mu ulazak u Sjedinjene Američke Države zbog, kako je obrazloženo “umješanosti u značajnu korupciju”.

– Ova korupcija predstavljala je podrivanje vladavine zakona i javnih institucija u BiH. Korupcija nanosi značajnu štetu ekonomiji, društvu i sigurnosti, omogućava organizovani kriminal, te podriva povjerenje u vladavinu zakona i vlast, što utiče na bezbjednosne, ekonomske i spoljnopolitičke nacionalne interese SAD, a vjerujemo, i na iste interese partnerskih država poput Bosne i Hercegovine – poručili su iz Ambasade SAD.

– Kada državni sekretar pribavi vjerodostojne podatke o tome da je službenik direktno ili indirektno uključen u značajnu korupciju ili grubo kršenje ljudskih prava, dužan ga je staviti na listu ili identifikovati tog službenika i članove njegove uže porodice u skladu s odjeljkom 7031(c), javno ili privatno. Uopšteno govoreći, kada je osoba stavljena na listu u skladu s odjeljkom 7031 (c), ta osoba neće dobiti vizu za putovanje u Sjedinjene Američke Države – pojasnili su, iz ambasade.      

(Agencije)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Cinici...

30.05.2020 09:55

Sve vam se daje, a vi glupi ko noć. Bagro kockasta.

ODGOVORITE
Name

Albert Pajk

30.05.2020 10:00

Stvarno koja patetika...ljudi opljackali svu BiH...sve unistili i napisali ovo....protiv korupcije!

ODGOVORITE
Name

febo

30.05.2020 10:30

Kladionicarska mafija slavi ...ovaj lik je pokrenuo u parlamentu zakon o kladionicama a mafiji nije to odgovaralo pa su ga unistili...

ODGOVORITE
Name

Ako

30.05.2020 10:42

Kad Covinju zabrane ulaz u SAD, hoce li opet biti zastava?

ODGOVORITE
Name

Marko89

30.05.2020 11:14

Nema licemjernijeg naroda i podmuklijeg od oni kamenjarskih HDZ ovaca. Promicatelji evropskih vrijednosti,da nije zalosno bilo bi smijesno. Radio sam dosta sa njima daleko im kuća

ODGOVORITE
Name

Gooner

30.05.2020 11:57

Oho, nisko i podlo. Jesu u zamahu ali ovakve stvari se uglavnom vrate kao bumerang u glavu.

ODGOVORITE
Name

tužno

30.05.2020 12:28

Čitam ove komentare i brinem se ...... realno dali smo toliko glupi, nije ni čudo što nas opljačka svaki glupan...... pobogu ljudi, ...to je tračak nade za gradjane...... država ga pusti a amer kaže "glupi narod možete lagat al mene ne ideš na crnu listu da si u usa sve bi ti oduzeli" ..... a naš narod mu radi za 150evra, skuplja glasove i aplaudira, ..... I JOŠ SE SVAĐA SA SVIMA KAKO MU JE ŠEF DOBAR ....

ODGOVORITE
Name

Lazima nikad kraja

30.05.2020 19:55

Kad ovo procitate planeta se okrece naopako.Vidi se jasno ko je lopov,da je to HDZov Vozd Covic Pokrade stotine miliona i njegovo sudjenje se zavrsi tako sto nestadose dokumenti u putu od kantonalnog suda do suda BIH gde je trebalo da se procesuira taj kriminalac.Jasno je da bi se on sada rado uvukao SAD u dupe da ga oni dobro ne poznaju kako se bavi kriminalom i lopovlukom.Zanadati se je da ce i on brzo biti upisan na tu crnu listu koju sad hvali,a iz ociju mu viri kriminal.

ODGOVORITE