Отмица дјевојчице: Малчански берберин пред лицем правде

Уз велике мјере обезбјеђења око 10 сати данас Нинослав Јовановић, познатији као Малчански берберин, доведен је у Виши суд гдје му данас почиње суђење за отмицу и силовање дјевојчице из околине Ниша.Иза решетака Јовановић је до сада провео више од 22 године живота због силовања, покушаја силовања, али и крађа и превара.

Србија 29.05.2020 | 11:11
Отмица дјевојчице: Малчански берберин пред лицем правде

Три марице дошле су у затворени дио дворишта Вишег суда у Нишу, а онда је из једне од њих изведен Јовановић са визиром и маском на лицу.

У пратњи неколико затворских стражара Малчански берберин је уведен у зграду суда на припремно рочиште.

Новинарима није дозвољен улазак ни у зграду суда уз образложење правосудне страже да је суђење затворено за јавност.

Како Блиц сазнаје, адвокат који је Јовановићу био додијељен по службеној дужности у току истртаге је промијењен и више га не заступа. Малчански берберин се са том одлуком сагласио.

Иза решетака Јовановић је провео више од 22 године живота због силовања, покушаја силовања, али и крађа и превара. Први пут је осуђен 1996. године на десет година затвора због силовања и преваре. Тада је силовао једну дјевојку и дјевојчицу стару 14 година.

Пошто се 2005. године нашао на условној слободи, након од 9,5 година робије поновио је кривична дјела – једну дванаестогодишњакињу из Ниша је силовао а другу из Горње Врежине покушао да силује, претходно им ошишавши косу маказама. У потјери за њим, тада су поново коришћени хеликоптер и пси трагачи.

Осуђен је 2006. године на 15 година али је из затвора је изашао почетком јануара 2018. године, послије издржаних 12 година, након што му је Врховни суд смањио казну по жалби. У октобру исте године опет је ухапшен под оптужбом да је узнемиравао и прогањао жене и малољетнице путем друштвених мрежа. У марту 2019. године је у Београду осуђен на пет мјесеци затвора због полног узнемиравања жена путем друштвених мрежа, док је за друга два дјела прогањања ослобођен оптужби.

Будући да му је у изречену казну урачунато вријеме проведено у притвору, аутоматски се нашао на слободи. Крајем јуна прошле године је нестао његова породица је пријавила полицији нестанак почетком јула. Ништа се о њему није знало, све док у децембру исте године у укарденом “пунту” нису пронађени његови трагови и трагови отете дјевојчице…

Потјера која је крајем прошле и почетком ове године трајала 17 дана, мобилисала више од 800 стотина полицајаца, припадника снага безбједност и добровољаца и који су трагали за отетом дјевојчицом. Манијак је након хапшења признао да је насумично изабрао М. К. коју на превару навео да уђе у украдени “пунто”, испричавши јој да је нови електричар који је почео да ради у њеној школи и да не зна пут.

Аутомобил је оставио на гробљу у Малчи, преспавали су у оближњој шуми у унапријед припремљеној земуници а пут ка Књажевцу потом су наставили пругом… Трећег дана отмице полиција је пронашла аутомобила а након анализе трагова утврђено је да иза отмице стоји Јовановић, мосуђивани силоватељ дјеце, који је монструозни надимак добио због изопачене маније да прије злостављања шиша дјевојчице.

У полицијској потјери коришћене су термовизијске камере, хеликоптери, пси трагачи, дронови, али је манијак уз доста среће успевао да бежи данима полицији користећи се унапријед припремљеним скровиштима од којих су нека била и под земљом. Након 10 дана, девојчица је нађена жива у викендици у селу Пасјача. Срећом, власник викендице Емил Живић је свратио да обиђе кућу у којој не живи а Јовановић је видјевши га, искочио кроз прозор и побјегао без отете дјевојчице.

Потрага за Малчанским берберином настављена је и у наредних недјељу дана, све док 5.јануара 2020.године Јовановић није виђен у дворишту Петра Цекића из Малче који га је појурио метлом, а потом позвао полицију. Ухапшен је истог дана на гробљу у Малчи, видно исцрпљен.

(Српскаинфо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ре

29.05.2020 09:35

Треба затворити судије на дозивотни затвор, оцито не знају препознати лудака, па му суде као да је при здравој памети. Цовјек је у старту требао бити смјестен у установу затвиреног типа, дозивотно накљукан лијековима

ОДГОВОРИТЕ