Otmica djevojčice: Malčanski berberin pred licem pravde

Uz velike mjere obezbjeđenja oko 10 sati danas Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, doveden je u Viši sud gdje mu danas počinje suđenje za otmicu i silovanje djevojčice iz okoline Niša.Iza rešetaka Jovanović je do sada proveo više od 22 godine života zbog silovanja, pokušaja silovanja, ali i krađa i prevara.

Srbija 29.05.2020 | 11:11
Otmica djevojčice: Malčanski berberin pred licem pravde

Tri marice došle su u zatvoreni dio dvorišta Višeg suda u Nišu, a onda je iz jedne od njih izveden Jovanović sa vizirom i maskom na licu.

U pratnji nekoliko zatvorskih stražara Malčanski berberin je uveden u zgradu suda na pripremno ročište.

Novinarima nije dozvoljen ulazak ni u zgradu suda uz obrazloženje pravosudne straže da je suđenje zatvoreno za javnost.

Kako Blic saznaje, advokat koji je Jovanoviću bio dodijeljen po službenoj dužnosti u toku istrtage je promijenjen i više ga ne zastupa. Malčanski berberin se sa tom odlukom saglasio.

Iza rešetaka Jovanović je proveo više od 22 godine života zbog silovanja, pokušaja silovanja, ali i krađa i prevara. Prvi put je osuđen 1996. godine na deset godina zatvora zbog silovanja i prevare. Tada je silovao jednu djevojku i djevojčicu staru 14 godina.

Pošto se 2005. godine našao na uslovnoj slobodi, nakon od 9,5 godina robije ponovio je krivična djela – jednu dvanaestogodišnjakinju iz Niša je silovao a drugu iz Gornje Vrežine pokušao da siluje, prethodno im ošišavši kosu makazama. U potjeri za njim, tada su ponovo korišćeni helikopter i psi tragači.

Osuđen je 2006. godine na 15 godina ali je iz zatvora je izašao početkom januara 2018. godine, poslije izdržanih 12 godina, nakon što mu je Vrhovni sud smanjio kaznu po žalbi. U oktobru iste godine opet je uhapšen pod optužbom da je uznemiravao i proganjao žene i maloljetnice putem društvenih mreža. U martu 2019. godine je u Beogradu osuđen na pet mjeseci zatvora zbog polnog uznemiravanja žena putem društvenih mreža, dok je za druga dva djela proganjanja oslobođen optužbi.

Budući da mu je u izrečenu kaznu uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, automatski se našao na slobodi. Krajem juna prošle godine je nestao njegova porodica je prijavila policiji nestanak početkom jula. Ništa se o njemu nije znalo, sve dok u decembru iste godine u ukardenom “puntu” nisu pronađeni njegovi tragovi i tragovi otete djevojčice…

Potjera koja je krajem prošle i početkom ove godine trajala 17 dana, mobilisala više od 800 stotina policajaca, pripadnika snaga bezbjednost i dobrovoljaca i koji su tragali za otetom djevojčicom. Manijak je nakon hapšenja priznao da je nasumično izabrao M. K. koju na prevaru naveo da uđe u ukradeni “punto”, ispričavši joj da je novi električar koji je počeo da radi u njenoj školi i da ne zna put.

Automobil je ostavio na groblju u Malči, prespavali su u obližnjoj šumi u unaprijed pripremljenoj zemunici a put ka Knjaževcu potom su nastavili prugom… Trećeg dana otmice policija je pronašla automobila a nakon analize tragova utvrđeno je da iza otmice stoji Jovanović, mosuđivani silovatelj djece, koji je monstruozni nadimak dobio zbog izopačene manije da prije zlostavljanja šiša djevojčice.

U policijskoj potjeri korišćene su termovizijske kamere, helikopteri, psi tragači, dronovi, ali je manijak uz dosta sreće uspevao da beži danima policiji koristeći se unaprijed pripremljenim skrovištima od kojih su neka bila i pod zemljom. Nakon 10 dana, devojčica je nađena živa u vikendici u selu Pasjača. Srećom, vlasnik vikendice Emil Živić je svratio da obiđe kuću u kojoj ne živi a Jovanović je vidjevši ga, iskočio kroz prozor i pobjegao bez otete djevojčice.

Potraga za Malčanskim berberinom nastavljena je i u narednih nedjelju dana, sve dok 5.januara 2020.godine Jovanović nije viđen u dvorištu Petra Cekića iz Malče koji ga je pojurio metlom, a potom pozvao policiju. Uhapšen je istog dana na groblju u Malči, vidno iscrpljen.

(Srpskainfo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Re

29.05.2020 11:35

Treba zatvoriti sudije na dozivotni zatvor, ocito ne znaju prepoznati ludaka, pa mu sude kao da je pri zdravoj pameti. Covjek je u startu trebao biti smjesten u ustanovu zatvirenog tipa, dozivotno nakljukan lijekovima

ODGOVORITE