Спријечен напад у Кашмиру: Уништено 40 кг експлозива

Индијска полиција је спријечила терористички напад у Кашмиру те је уништила аутомобил у којем је било више од 40 кг експлозива.

Свијет 29.05.2020 | 09:28
Спријечен напад у Кашмиру: Уништено 40 кг експлозива

Индијске безбједносне снаге су пресреле бијели аутомобил Хyундаи Сантро након што је стигла дојава о могућем терористичком нападу у граду Пулwами и тиме су спасиле бројне животе.

Аутомобил је уништен контролисаном експлозијом, а полиција трага за мушкарцем који је напустио возило и побјегао. Вјерује се да се ради о припаднику терористичке групе Хизбул Мујахидеен.

План напада је имао доста сличности с оним из фебруара прошле године у истом дистрикту када је бомбаш самоубица усмртио 40 војника.

То је био најгори терористички напад на индијске сигурносне снаге у протеклих неколико година, а одговорност је преузела пакистанска исламистичка милитантна група Јаисх-е-Мохаммед.

Индија је оптужила Пакистан, а ситуација је била близу рата. Обје земље имају нуклеарно оружје. Индија је извршила рацију на пакистанској територији тврдећи да су мета били терористички кампови. Пакистан је оптужио Индију да је прекршио њен суверенитет, а сукоб је прерастао у гранатирање и отворену битку.

(Руссиа Тодаy)

Коментари / 0

Оставите коментар