Хапшење због шверца кокаина из Албаније и БиХ

Ускок је у четвртак донио рјешење о провођењу истраге против шесторице хрватских држављана које се сумњичи да су од фебруара до маја из Албаније и Босне и Хрцеговине ради даљње препродаје набавили пет килограма хероина и кокаина.

Регион 28.05.2020 | 20:59
Хапшење због шверца кокаина из Албаније и БиХ

Осумјничени су ухапшени на сплитском подручју.

У акцији у којој су учествовали Ускок, Пнускок и Служба за сузбијање корупције и организонавог криминалитета сплитске полиције ухапшени су 45-годишњак, 57-годишњак, 43-годишњак, 51-годишњак, 44-годишњак и 36-годишњак, преноси Хина.

Претрагом њиховим домова и возила, темељем налога сплитског Жупанијског суда, пронађено је 1,6 килограма кокаина, 2,1 килограм хероина, 10 килограма смјесе за повећање дроге, преса за прешање дроге, вага, више мобилних телефона посебно направљених мобилних телефона и СИМ картица,. 

Током криминалистичког истраживања утврђено је да је шесторка од 17. фебруара до 27. маја набавила по пет килограма кокаина и пет килограма хероина. Ускок је прецизирао да су дрогу намијењену даљњој препродаји набављали од непознатих особа из Албаније и Босне и Херцеговине.

Вриједност заплијењеног кокаина на илегалном тржишту у Хрватској износи најмање два милиона куна, а кокаина најмање 3,7 милиона куна.     

Ухапшене особе ће током четвртка бити доведене притворском надзорнику ПУ сплитско-далматинске, док ће одговарајућа казнена пријава бити поднијета Уреду за сузбијање корупције и организованог криминалитета. 

(Фена)

Коментари / 0

Оставите коментар