Hapšenje zbog šverca kokaina iz Albanije i BiH

Uskok je u četvrtak donio rješenje o provođenju istrage protiv šestorice hrvatskih državljana koje se sumnjiči da su od februara do maja iz Albanije i Bosne i Hrcegovine radi daljnje preprodaje nabavili pet kilograma heroina i kokaina.

Region 28.05.2020 | 20:59
Hapšenje zbog šverca kokaina iz Albanije i BiH

Osumjničeni su uhapšeni na splitskom području.

U akciji u kojoj su učestvovali Uskok, Pnuskok i Služba za suzbijanje korupcije i organizonavog kriminaliteta splitske policije uhapšeni su 45-godišnjak, 57-godišnjak, 43-godišnjak, 51-godišnjak, 44-godišnjak i 36-godišnjak, prenosi Hina.

Pretragom njihovim domova i vozila, temeljem naloga splitskog Županijskog suda, pronađeno je 1,6 kilograma kokaina, 2,1 kilogram heroina, 10 kilograma smjese za povećanje droge, presa za prešanje droge, vaga, više mobilnih telefona posebno napravljenih mobilnih telefona i SIM kartica,. 

Tokom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je šestorka od 17. februara do 27. maja nabavila po pet kilograma kokaina i pet kilograma heroina. Uskok je precizirao da su drogu namijenjenu daljnjoj preprodaji nabavljali od nepoznatih osoba iz Albanije i Bosne i Hercegovine.

Vrijednost zaplijenjenog kokaina na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj iznosi najmanje dva miliona kuna, a kokaina najmanje 3,7 miliona kuna.     

Uhapšene osobe će tokom četvrtka biti dovedene pritvorskom nadzorniku PU splitsko-dalmatinske, dok će odgovarajuća kaznena prijava biti podnijeta Uredu za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta. 

(Fena)

Komentari / 0

Ostavite komentar