Нијемци ускоро могу путовати у 31 земљу?

Од 15. јуна њемачка влада намјерава поново омогућити путовање у 31 европску земљу, пише ДПА. Агенција је имала увид у приједлог документа о којем би данас требала одлучивати влада у Берлину.

Свијет 27.05.2020 | 09:39
Нијемци ускоро могу путовати у 31 земљу?

Њемачка влада намјерава дјелимичне укинути упозорење грађанима да не путују изван граница земље. Према наводима ДПА планирано је да путовање буде поново омогућено у 31 земљу уколико то дозвољава епидемиолошко стање у тој земљи.

О приједлогу документа који носи назив "Критерији о омогућавању унутареуропског туризма", у који је агенција имала увид, влада би требала одлучивати на данашњој сједници.

Осим у 26 земаља ЕУ ту су још и Велика Британија и четири земље које нису чланице Уније: Исланд, Норвешка, Швицарска и Лихтенштјан.

Укидање забране путовања би требао бити сигнал за омогућавање прекограничног љетњег одмора у Европи. Идеја која стоји иза тога је да је обнављање туризма важно како за оне који путују тако и за њемачки туризам тако и за економску стабилност сваке од земаља у коју се путује, стоји у приједлогу одредбе Министарства вањских послова у коју је ДПА имала увид.

Како би осигурала најбољу могућу заштиту од инфекције вирусом корона њемачка влада жели са ЕУ донијети низ заједничких критерија. Између осталог Берлин предлаже да и друге земље ЕУ преузму правило о горњој граници од максимално 50 нових инфекција на 100.000 становника у току седам дана.

Свака поједина земља требала развити „одрживе концепте“ о поштивању правила држања дистанце, прања руку, ношења маске и провјетравању и дезинфекцији просторија. Концепт заштите би требао укључивати и планове за случај да се разболе особе које су на одмору, довољан број тестова и могућност боравка у карантину и пружања медицинске заштите.

(Агенције)

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Андриц

27.05.2020 08:01

Они свакако одлуцују о свему...

ОДГОВОРИТЕ
Name

страсно

27.05.2020 08:55

НАРОДЕ МОЈ ТРЕБА СЕ ПРИПРЕМАТИ!!!

ОДГОВОРИТЕ