Васпитачица заражена вирусом корона радила у вртићу

У Предшколској установи “Невен” у Прокупљу једна васпитачица позитивна је на вирус корона, а како је прије него што је утврђено да је позитивна радила са двоје малишана и још једном колегиницом, и они су из предострожности изоловани.

Србија 26.05.2020 | 16:56
Васпитачица заражена вирусом корона радила у вртићу

Васпитачица је радила само један дан прије него што је сазнала да је позитивна на Цовид 19, а том приликом користила је и носила сву заштитну опрему.

Директорка ПУ “Невен” Весна Јовановић рекла је да је тестирање радника обављено 19. и 20. маја, а тестирано је 108 запослених, од којих је једна васпитачица била позитивна. 

По добијеним резултатима, како је рекла Јовановићева, предузете су све потребне мјере по прописаној процедури, Институт за јавно здравље обавио је дезинфекцију свих објеката ПУ Невен, а врше и сами дезинфекцију простора.

– Тренутно раде два објекта због малог броја дјецем и то Бисери и Бајка. Особље вртића комплетно је опремљено заштитном опремом, сви имају и носе маске, визире, рукавице, мантиле и строго се руководе прописаним инструкцијама – нагласила је Јовановићева.

Начелник школске управе у Нишу Драган Гејо рекао је да се тај случај прати од почетка и да се на вријеме реагује.

– Упознати смо са ситуацијом, обавјештено је надлежно Министарство просвјете и све је урађено уз консултацију епидемиолога. Пратимо ситуацију, али се надамо да није дошло до ширења вируса јер су мале шансе да се тако нешто деси – навео је Гејо.

(Јужневести.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар