Vaspitačica zaražena virusom korona radila u vrtiću

U Predškolskoj ustanovi “Neven” u Prokuplju jedna vaspitačica pozitivna je na virus korona, a kako je prije nego što je utvrđeno da je pozitivna radila sa dvoje mališana i još jednom koleginicom, i oni su iz predostrožnosti izolovani.

Srbija 26.05.2020 | 16:56
Vaspitačica zaražena virusom korona radila u vrtiću

Vaspitačica je radila samo jedan dan prije nego što je saznala da je pozitivna na Covid 19, a tom prilikom koristila je i nosila svu zaštitnu opremu.

Direktorka PU “Neven” Vesna Jovanović rekla je da je testiranje radnika obavljeno 19. i 20. maja, a testirano je 108 zaposlenih, od kojih je jedna vaspitačica bila pozitivna. 

Po dobijenim rezultatima, kako je rekla Jovanovićeva, preduzete su sve potrebne mjere po propisanoj proceduri, Institut za javno zdravlje obavio je dezinfekciju svih objekata PU Neven, a vrše i sami dezinfekciju prostora.

– Trenutno rade dva objekta zbog malog broja djecem i to Biseri i Bajka. Osoblje vrtića kompletno je opremljeno zaštitnom opremom, svi imaju i nose maske, vizire, rukavice, mantile i strogo se rukovode propisanim instrukcijama – naglasila je Jovanovićeva.

Načelnik školske uprave u Nišu Dragan Gejo rekao je da se taj slučaj prati od početka i da se na vrijeme reaguje.

– Upoznati smo sa situacijom, obavješteno je nadležno Ministarstvo prosvjete i sve je urađeno uz konsultaciju epidemiologa. Pratimo situaciju, ali se nadamo da nije došlo do širenja virusa jer su male šanse da se tako nešto desi – naveo je Gejo.

(Južnevesti.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar