Црна Гора ће 2. јуна прогласити крај епидемије

У Црној Гори нема активних случајева инфекције корона вирусом, а директор Института за јавно здравље Бобан Мугоша каже да би крај епидемије у тој земљи, уколико не буде нових случајева, могао бити проглашен почетком јуна.

Регион 25.05.2020 | 08:48
Црна Гора ће 2. јуна прогласити крај епидемије

– Ако не буде до 2. јуна ниједног случаја корона вируса, онда можемо рећи да смо са овом епидемијом завршили – рекао је Мугоша.

Директор ИЈЗ ипак упозорава да грађани морају да прихвате да није све прошло и да се морају придржавати свих мјера које су још на снази. Те мјере ће морати да поштују и они који долазе у Црну Гору, преноси РТЦГ.

– Овај вирус неће нестати тек тако и постоји могућност да је још ту. Ми тестирамо и тражимо, а надамо се да ће и остати да га нема – рекао је Мугоша.

Коментаришући посљедњи случај инфицираног корона вирусом, рекао је да није ријеч о локалној трансмисији, већ се ради о држављанину Србије који је кратко боравио у Црној Гори, доживио саобраћајни удес и послије хоспитализације је пребачен у своју земљу.

У Црној Гори у овом тренутку нема активних случајева инфекције новим корона вирусом, саопштено је из Института.

У Црној Гори су од почетка епидемије од корона вируса обољеле 324 особе, опоравило се 315, док је деветоро пацијената преминуло.

БН

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

А

25.05.2020 06:57

Они са сјевера нека им иду на море а ови са мора на планински туризам на сјевер. Мјере и ограницења се укидају јер је новац најбитнији али це опет бар пола људи одустати од љетовања у страним дрзавама због предострозности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДД

25.05.2020 07:14

Сто ове тутистицке земље брзо прогласавају крај епидемије, као сви похрлили на море, а мјесец мај кад туризма скоро И нема, посебно на Јадрану.Кад мало размислим онда короне није ни било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

25.05.2020 07:33

Све лажу балкан је ово сви исти сезона почиње одједном нема короне Хрватска Црна Гора 0 заражених као да смо сви малоумни

ОДГОВОРИТЕ
Name

????

25.05.2020 07:34

Неприхватљиво је , са медицинске стране, предвиђати када ће се десити крај пандемије. То све говори да је све ово са короном нека бјелосвјетска зајебанција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕТО

25.05.2020 10:12

ОНИ ЗНАЈУ КАД ЋЕ ВИРУС НЕСТАТИ???

ОДГОВОРИТЕ