Crna Gora će 2. juna proglasiti kraj epidemije

U Crnoj Gori nema aktivnih slučajeva infekcije korona virusom, a direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša kaže da bi kraj epidemije u toj zemlji, ukoliko ne bude novih slučajeva, mogao biti proglašen početkom juna.

Region 25.05.2020 | 08:48
Crna Gora će 2. juna proglasiti kraj epidemije

– Ako ne bude do 2. juna nijednog slučaja korona virusa, onda možemo reći da smo sa ovom epidemijom završili – rekao je Mugoša.

Direktor IJZ ipak upozorava da građani moraju da prihvate da nije sve prošlo i da se moraju pridržavati svih mjera koje su još na snazi. Te mjere će morati da poštuju i oni koji dolaze u Crnu Goru, prenosi RTCG.

– Ovaj virus neće nestati tek tako i postoji mogućnost da je još tu. Mi testiramo i tražimo, a nadamo se da će i ostati da ga nema – rekao je Mugoša.

Komentarišući posljednji slučaj inficiranog korona virusom, rekao je da nije riječ o lokalnoj transmisiji, već se radi o državljaninu Srbije koji je kratko boravio u Crnoj Gori, doživio saobraćajni udes i poslije hospitalizacije je prebačen u svoju zemlju.

U Crnoj Gori u ovom trenutku nema aktivnih slučajeva infekcije novim korona virusom, saopšteno je iz Instituta.

U Crnoj Gori su od početka epidemije od korona virusa oboljele 324 osobe, oporavilo se 315, dok je devetoro pacijenata preminulo.

BN

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

A

25.05.2020 08:57

Oni sa sjevera neka im idu na more a ovi sa mora na planinski turizam na sjever. Mjere i ogranicenja se ukidaju jer je novac najbitniji ali ce opet bar pola ljudi odustati od ljetovanja u stranim drzavama zbog predostroznosti.

ODGOVORITE
Name

DD

25.05.2020 09:14

Sto ove tutisticke zemlje brzo proglasavaju kraj epidemije, kao svi pohrlili na more, a mjesec maj kad turizma skoro I nema, posebno na Jadranu.Kad malo razmislim onda korone nije ni bilo.

ODGOVORITE
Name

Radovan

25.05.2020 09:33

Sve lažu balkan je ovo svi isti sezona počinje odjednom nema korone Hrvatska Crna Gora 0 zaraženih kao da smo svi maloumni

ODGOVORITE
Name

????

25.05.2020 09:34

Neprihvatljivo je , sa medicinske strane, predviđati kada će se desiti kraj pandemije. To sve govori da je sve ovo sa koronom neka bjelosvjetska zajebancija.

ODGOVORITE
Name

ETO

25.05.2020 12:12

ONI ZNAJU KAD ĆE VIRUS NESTATI???

ODGOVORITE