Други дан без жртава вируса корона у Србији

Према последњим подацима, у Србији је регистровано 67 нових случајева коронавируса. Од тог броја, 28 њих је из Смедерева. У последња 24 часа без жртава.

Србија 24.05.2020 | 15:11
Други дан без жртава вируса корона у Србији

У Србији су од последњег извештаја тестиране 3.644 особе, од који је 67 било позитивно на коронавирус. У последња 24 часа није било перминулих од ковида 19.

Епидемија корона вируса се стишава, али се и даље повремено јављају локална жаришта и то углавном у радним колективима, јер су затворени простори у којима људи проводе више сати - најризичнији, објашњавају епидемиолози.

Једно од мањих жаришта тренутно је у Зајечару, у тамошњем позоришту укупно је 14 заражених, али нико нема тежу клиничку слику.

Према последњим подацима у турској фабрици "Кајзен" у Смедереву код још две особе потврђено је присуство коронавируса, тако да у је тој фабрици до сада потврђено укупно 23 случаја. Сви су хоспитализовани. За још око 50 њих се чекају резултати. 

Имунолог Срђа Јанковић рекао је за РТС да је епидемиолошка ситуација повољна, али да споро опада број новооткривених случајева на дневном нивоу. Рекао је да се нада ће током лета да буде дан без новооболелих од ковида 19.

(РТС)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мислим

24.05.2020 13:16

Код нас је цорону зауставила полиција а у Србији војска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АТЛАНТИДА

24.05.2020 13:54

Тако Вучић каже,одједном вирус побјегао у мишију рупу!Његови полтрони из Кризног штаба само су климнули главом уз знак одобравања и вирус нестане и оде на "пут без повратка".Кон ће бити унапријеђен у цин генерала,а Кисићка већ себе види у фотељи министра здравља.!Тако се то ради,успели су сломити "кичму"насем непријатељу који је цело свет бацио у очај,вирусу званом Корона!Цеститке на тако великом подухвату,уз благослов Председника Србије!

ОДГОВОРИТЕ